EBSO Kazak heyetini ağırladı

EBSO Kazak heyetini ağırladı


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Güney Kazakistan eyaleti Şimken il meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan Kazak heyetini ağırladı.
     EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ziyarette yaptığı konuşmada, İzmirin gelişmekte olan bir kent olduğunu belirterek, son 5 yılda yükselen sektörler ve kentin potansiyeli hakkında bilgi verdi.
     Özellikle turizm ve yenilenebilir enerji alanlarında işbirliği olanakları bulunduğuna işaret eden Yorgancılar, Kente yatırım yapmak isteyen yabancı girişimcilere her türlü desteği veriyoruz dedi.
     Yorgancılar, İzmirin EXPO 2020 adayı olduğunu da hatırlatarak, İzmir için destek istedi.
     Kazak heyeti başkanı Erzhan Kudaibergenov da siyasi ve dostluk ilişkilerinin çok iyi olmasına rağmen iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin istenilen seviyenin altında olduğunu kaydetti. Kazakistanın büyük adımlarla geliştiğini, özellikle KOBİlerin gelişimine ülkede büyük destek verildiği ifade eden Kudaibergenov, yabancı yatırımcıların ülkeye çekilmesi için çeşitli olanaklar sağlandığını söyledi.
     Kudaibergenov, Türklerin Kazakistanda çok iyi işlere imza attıklarını anlatarak, Karşılıklı ticaretimizi artırmanın yollarını bulmalıyız dedi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Halil Şahin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EBSO Kazak heyetini ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER