EBSO tekstil heyeti, Danimarkaya iş ve

EBSO tekstil heyeti, Danimarkaya iş ve inceleme gezisi düzenledi


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) İç Giyim Sanayi Meslek Komitesi üyesi tekstil ve konfeksiyon sanayicileri, yeni pazar olarak belirledikleri Danimarkaya iş ve inceleme gezisi düzenledi.
     EBSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında 10-13 Haziran 2012 tarihleri arasında Kopenhaga giden İzmirli tekstilciler, geleceğe yönelik iş bağlantılarının ilk adımlarını attı.
     EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Porsuk başkanlığında yapılan iş ve inceleme gezisine ihracatlarının toplamı 70 milyon avroyu aşan 14 firmadan 18 tekstilci katıldı.
     İzmirli tekstilcilerin sektörel heyet organizasyonuna, Kopenhag Ticaret Ataşesi Mehmet Bayram başta olmak üzere Danimarkada görev yapan Türk Milletvekili Yıldız Akdoğan, Danimarka İzmir Fahri Konsolosu Ali Nail Kubalı ile Danimarka Moda ve Tekstil Derneği de destek verdi.
     EBSO Meclis Üyesi Işın Yılmaz, Danimarkada büyük bir ilgiyle karşılandıklarını, yaptıkları görüşmelerin bu ülkeye ihracatlarının artırılması anlamında büyük katkı sağlayacağını belirtti.
     Açıklamaya göre, Yılmaz, Danimarkalı firmalar kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler ithal ediyor. Bizler de ülkemize daha çok döviz kazandıracak katma değeri yüksek ürünler ihraç etmek istiyoruz. İş görüşmelerimiz çok olumlu bir havada geçti. Hedeflerimizin üzerinde bir başarı sağladığımıza inanıyorum. Öncelikle İzmirli ve Danimarkalı firmalar birbirlerini tanıyacak. Önümüzdeki süreçte Danimarkalı firma temsilcileri de İzmire gelerek tesislerimizi göreceklerdir. Danimarkalı firmalardan alacağımız siparişlerle bu pazardaki payımızı artıracağımızdan hiç şüphe yok görüşünü ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber EBSO tekstil heyeti, Danimarkaya iş ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER