Ecevitin vefatının 6. yılı

Ecevitin vefatının 6. yılı -Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: -Ecevit, yaşam biçimiyle tüm siyasetçilere örnek olmuştur


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski başbakanlardan Bülent Ecevitin yaşam biçimiyle tüm siyasetçilere örnek olduğunu bildirdi.
     Büyükerşen, Ecevitin ölümünün 6. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, Ecevitin Türkiyenin yetiştirdiği en önemli siyaset adamlarından birisi olduğunu kaydetti.
     Türk halkı, genel başkanlığını yaptığı CHP ve DSPli yurttaşlarla kendisini bir kez daha saygı ve özlemle andığını ifade eden Büyükerşen, şunları belirtti:
     İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Türk siyasetinin Bülent Ecevite ve onun düşünce ve uygulamalarına ne kadar ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim. Ecevit, yaşam biçimiyle tüm siyasetçilere örnek olmuştur. Özel hayatındaki mütevaziliği ve sade yaşamı, bugünün siyasetçileriyle kıyaslanmayacak ölçüde övgüye değerdir. Bugün, Türk siyasetinin en önemli eksikliği olan hoşgörü ve uzlaşmanın ve ne pahasına olursa olsun Atatürk ilke ve devrimlerinin koruyucusu ve kollayıcısı olma hasletini ona borçluyuz.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk siyasetinin Bülent Ecevite, Onun siyaset anlayışına ve uygulamalarına ne kadar ihtiyaç duyduğunu bir kez daha yaşayarak görüyoruz. Bizlere düşen, Onun ortaya koyduğu siyaset anlayışını çok iyi anlamak, anlatmak ve sürdürmektir.
    
     -CHP Eskişehir İl Başkanı Gölet
    
     CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, Ecevitin Türk siyasetinde derin izler bıraktığını kaydetti.
     Ecevitin CHP Genel Başkanlığı da yaptığını hatırlatan Gölet, şunları ifade etti:
     Eceviti kaybetmiş olmanın üzüntüsünü bir kez daha yaşıyoruz. Onu saygı ve sevgiyle anıyoruz. Ecevit, değerli bir devlet ve siyaset adamıydı. Siyaset hayatı boyunca demokrasi mücadelesi veren, ülke bütünlüğüne, barışa, demokratik ve laik cumhuriyete, sosyal hukuk devletine, Atatürk ilkelerine özünde bağlı olan bir liderdi. Gazeteci kimliği ile şair kişiliğinin bütünleştiği duygusal bir insandı. Siyaset hayatı hep mücadele ederek ve bedeller ödeyerek geçen, önceliği hep halk olan, halkın refah ve mutluluğu için çalışan sayın Eceviti, Türk halkı başında kasketi, mavi gömleği ile hafızalarına yazmıştır. Ecevit, gerek sosyal gerekse siyaset yaşamındaki saygınlığı, dürüstlüğü, özverisi ve liderlik özellikleri ile daima anılacaktır. Onun Cumhuriyetin kazanımlarını, demokrasiyi ve özgürlükleri korumak için verdiği mücadele asla unutulmayacaktır.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Ecevitin vefatının 6. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER