ECOSA üye ülkeler arasında işbirliği projesi

ECOSA üye ülkeler arasında işbirliği projesi -ECOSA Yönetim Kurulu Başkanı Kömeağaç: -Üye ülkelerin tohumculuk sektöründe daha iyi olmalarını amaçlayan projeye göre bir ülkede tescillenen yeni bir ürünün tüm üye ülkelerde ticareti


ANTALYA (A.A) - Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Tohumcular Birliği (ECOSA) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Kömeağaç, ECOSAya üye ülkeler arasında önemli bir işbirliği projesi imzalandığını belirterek, bu proje ile bir ülkede tescillenen yeni ürünün tüm üye ülkelerde ticaretinin yapılabileceğini söyledi.
     Kömeağaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ECOSAya Türkiye, İran, Pakistan, Afganistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Türkmenistanın üye olduğunu, Türkiyenin teknolojisi en iyi olan ülke konumunda yer aldığını belirtti.
     Kömeağaç, Türkiyenin tarım ve tohumculuk sektöründe de çok iyi konumda olduğunu bildirdi.
     Antalyada ECOSAya üye ülkelerin tarım alanındaki üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantı gerçekleştirildiğini dile getiren Kömeağaç, toplantıda üye ülkelerin işbirliği ile tohumculuk sektörünün geleceğine yönelik önemli bir projeye imza atıldığını kaydetti.
     Projenin 400 milyon dolar değerinde olduğunu anlatan Kömeağaç, Üye ülkelerin tohumculuk sektöründe daha iyi olmalarını amaçlayan projeye göre bir ülkede tescillenen yeni bir ürünün tüm üye ülkelerde ticareti yapılabilecek. Bu da hem tohumculuk sektörünün hem de ülkenin ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayacak diye konuştu.
     Kömeağaç, bu proje ile üye ülkelerin birbirleriyle entegre olmalarının da sağlanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ECOSA üye ülkeler arasında işbirliği projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER