Edirnede Kadir Gecesi yoğunluğu

Edirnede Kadir Gecesi yoğunluğu -Kadir Gecesini Selimiye Camiisinde geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, kente hareket kazandırdı -Edirne Müftüsü Taşçıoğlu: Edirneye yurt içi ve dışından gelerek, mübarek geceyi Selimiy


EDİRNE (A.A) - Hakan Şahin / Gökhan Balcı - Edirneye yurt içi ve dışından gelerek, Kadir Gecesini Selimiye Camiisinde geçirmek isteyenlerin sayısının 6 bine ulaştığı tahmin ediliyor.
     Kadir Gecesini Edirne Camii çatısı altında geçirmek isteyenler, Edirneye hareket kazandırdı.
     Edirne İl Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, yaptığı açıklamada, her yıl ramazan ayında Selimiye Camiini binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
     Özellikle Kadir Gecesinde Selimiye Camiinin çok yoğun ziyaretçi akınına uğradığını anlatan Taşçıoğlu, Müslüman kardeşlerimizin Kadir Gecesini kutluyorum. Selimiye Camiisi ve diğer camilerimizde Kadir Gecesi için önlemlerimizi aldık. Edirneye yurt içi ve dışından gelerek, bin aydan daha hayırlı olan mübarek geceyi Selimiye Camiisinde geçirmek isteyenlerin sayısının 6 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Şimdiden cami bahçesinde vatandaşlar toplanmaya başladı diye konuştu.
    
     -Batı Trakya Türklerinin ilgisi yoğun-
    
     Kadir Gecesini Selimiye Camisinde geçirmek için Pazarkule Sınır Kapısından otobüslerle Edirneye gelen Batı Trakya Türkleri, iftarlarını Selimiye Camiinin bahçesinde açıp, aynı mekanda namazlarını kılarak, okunacak mevlide katılmak için bekleyişlerini sürdürüyor.
     Batı Trakyadan gelen Nesibe İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi nedeniyle günü birlik Edirneye geldiklerini söyledi.
     Her yıl Kadir Gecesinde Selimiye Camiini ziyarete geldiklerini anlatan İsmail,Burada olmak çok güzel bir duygu. Hemen hemen her yıl Selimiye Camiisine geliyorum. Allah dualarımızı kabul etsin dedi.
     Şehime İsmail ise 3 yıldır Kadir Gecesinde büyük bir sevinçle Selimiyeye geldiğini belirterek, oruçlarını da cami bahçesinde açacaklarını belirtti.
     Bu arada, Kadir Gecesi nedeniyle Edirneye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist, esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle hediyelik eşya satan tarihi çarşılarda büyük hareketlilik yaşanıyor.
     Edirnede akşam ezanının okunmasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen bir çok Müslüman, oruçlarını Selimiye Camisi bahçesinde açacak. İftardan sonra Edirne Valiliği tarafından vatandaşlara ücretsiz dondurma ve su dağıtılacak.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Edirnede Kadir Gecesi yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER