Edirnede Kadir Gecesi

Edirnede Kadir Gecesi -Sultan 2. Selim Vakfiyesindeki hayır geleneğini sürdürmek amacıyla Selimiye Camisine gelen vatandaşlara baklava ikram edildi


EDİRNE (A.A) - Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, Sultan 2. Selim Vakfiyesindeki hayır geleneğini sürdürmek amacıyla Kadir Gecesi dolayısıyla Selimiye Camisine gelen vatandaşlara baklava ikram edildi.
     Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek yıllarda da bu geleneği devam ettireceklerini belirtti.
     Osmanlı zamanında vakfiyelerde birçok hayır işinin yapıldığını ifade eden Binler, şunları kaydetti:
     Vakfiyelerin çoğunluğunda yemek pişirilmesi, helva yapılması, ekmek dağıtılması, şerbet dağıtılması gibi hayır şartları öngörülmüştür. Selimiye Camisini yaptıran Sultan 2. Selime ait 1579 miladi tarihli Osmanlıca vakıf senedinde, her yıl ramazan ayında baklava yaptırılacağı yazar. Biz de bu şartı yerine getirdik. Ayrıca, bu vakıf sistemi öyle ayrıntılı düşünülmüş ve mükemmel işleyen bir sistem ki 433 yıl önce yazılmış olan vakfiyede, caminin giderlerinin nasıl karşılanacağı, nerelerden gelir elde edileceği ve ne hayırlar yapılacağı yazılmış. Biz de bu sistemin gereği olarak vakfiyedeki baklava dağıtılması şartını bu Kadir Gecesinde iftiharla yaptık.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirnede Kadir Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER