Edirnede köy minibüslerinin kent merkezine sokulmaması

Edirnede köy minibüslerinin kent merkezine sokulmaması -Edirne İli Köy Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı Meriç: -Çevre ilçe ve köylerden merkeze yolcu taşılan minibüslerin kente sokulmaması uygulamasının geri çekilmesi gerekiyor


EDİRNE (A.A) - Edirne İli Köy Muhtarları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Meriç, çevre ilçe ve köylerden merkeze yolcu taşıyan minibüslerin kente sokulmaması uygulamasının geri çekilmesi gerektiğini savundu.
     Meriç, dernek binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeni uygulamayla, yılbaşından buyana mücavir alan sınırları dışında kalan ilçe ve köylerden yolcu taşıyan minibüslerin şehir merkezine girişlerine izin verilmediğini belirtti.
     Uygulama nedeniyle köy minibüslerinin yolcularını Kıyık Caddesi girişinde indirdiğini ifade eden Meriç, yolcuların bundan dolayı kent merkezine gelmek için şehiriçi minibüsleri de kullanmak zorunda kaldığını kaydetti.
     Köylülerin maddi açıdan olumsuz yönde etkileyeceğini iddia eden Meriç, şunları söyledi:
     Çevre ilçe ve köylerden merkeze yolcu taşıyan minibüslerin kente sokulmaması uygulamasının geri çekilmesi gerekiyor. Kararın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca alındığı söyleniyor. Böyle dahi olsa bunun bir çözüm yolu olmalı. Belediye başkanımız ve valimizden mağduriyetin giderilmesi için destek bekliyoruz. Minibüslerin kent merkezine girmesini engelleyen uygulamanın geri alınması için girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirnede köy minibüslerinin kent merkezine sokulmaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER