Edirnede sınır ötesi işbirliği protokolü imzalandı

Edirnede sınır ötesi işbirliği protokolü imzalandı


EDİRNE (A.A) - Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Bulgaristanın Straldzha Belediyesi arasında sınır ötesi işbirliği protokolü imzalandı.
     İl müdürülüğünde düzenlenen imza törenine Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş ve Straldzha Belediye Başkanı Mitko Andonov katıldı.
     Özbaş, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, AB tarafından sınır ötesi işbirliği kapsamında finans edilecek proje ile korunmaya muhtaç durumdaki kişilerin barındıkları mekanlarda enerji tasarrufunun sağlanarak, binaların izolasyonlarının ve fiziki durumlarının iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi.
     Proje ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk sitesinde enerji ve peyzajla ilgili düzenlemeler yapılacağını belirten Özbaş, "Proje kapsamında, çocuk sitesinin sıcak su ihtiyacının güneş enerjisi sistemiyle karşılamayı ve bahçede peyzaj çalışmaları yapmayı hedefliyoruz. 300 bin avro tutarındaki projede, bizim payımıza düşen miktar 160 bin avro. Projenin AB tarafından onaylanması halinde, 2013 yılı içerisinde çalışmalar bitirilebilecek" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirnede sınır ötesi işbirliği protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER