Edirnedeki asansörler kontrol edilecek

Edirnedeki asansörler kontrol edilecek


EDİRNE (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Tetik, kentteki asansörlerin kontrol edileceğini bildirdi.
     Tetik, yaptığı yazılı açıklamada, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ve Edirne Belediye arasında imzalanan protokole göre, kentteki asansörlerin can güvenliği konusunda kontrol edileceğini belirtti.
     Asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için yılda bir defa A Tipi muayene kuruluşuna kontrolünü yaptırılması gerektiğini aktaran Tetik, şunları kaydetti:
     Ülkemizde maalesef asansörlerden kaynaklı çok fazla yaralanmalı ve ölümlü kaza meydana gelmektedir. Bu kazaları önlemenin en önemli yolu ise asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini A Tipi muayene kuruluşlarına yaptırarak tehlike yaratabilecek aksamları tespit ettirmek ve ivedilikle bu tehlikelerin giderilmesini sağlamaktır. Bu bağlamda Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi, bahsi geçen muayene hizmetlerini, tarafsız, bağımsız, her türlü mali ve siyasi baskıdan uzak olacak şekilde nitelikli ve tecrübeli ekibi ile gerçekleştirmektedir.
     Tetik, kontroller konusunda apartman ve site yöneticilerin TMMOB Edirne Şubesine başvurmasını istedi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirnedeki asansörler kontrol edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER