Edirnedeki camiler gül kokacak

Edirnedeki camiler gül kokacak -Edirne Belediyesinin esans makineleriyle donatacağı camilerin daha güzel kokması amaçlanıyor -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi: -Kurban bayramından sonra halkımız bütün camilerde


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesinin esans makineleriyle donatacağı camiler gül kokacak.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, Selimiye Camisine 4 tane gül suyu püskürten esans makinesi koyduklarını söyledi.
     Esans makinelerini diğer camilere de konulacağını belirten Sedefçi, Selimiye Camisi ve Eski Caminin halılarını da kuru temizleme yöntemiyle yıkattıklarını ifade etti.
     Sedefçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Hangi camide yoğunluk varsa öncelikle onlara makine koyacağız. Namaz kılmaya gelen yurttaşlarımızın hoş kokularla namaz kılmalarına katkı yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımız bunun çalışmasını yapıyor. Kurban bayramından sonra halkımız bütün camilerde gül kokusuyla namaz kılma imkanına kavuşacak.
    
     -İlçe minibüsleri otogara girecek-
    
     İlçe minibüslerinin güzergahlarıyla ilgili değişiklik yapılacağını da belirten Sedefçi, otogarlarla ilgili bakanlık yönetmelikleri olduğunu ifade etti.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yönetmeliğinde yolcu taşıyan araçların, kalkışlarının terminalden olması gerektiğini belirten Sedefçi, Bakanlık bunu emrediyor. Biz bu düzenlemeyle ilgili kararı Kasım ayındaki meclis toplantısında gündeme getireceğiz. Havsa, Lalapaşa ve Süloğlundan gelen araçların otogara girip ardından yolcularını şehir içindeki depolama alanlarına bırakmalarına izin vereceğiz. İyi niyetimizle 3 ilçemizi de mağdur etmeden çözüm üreteceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Edirnedeki camiler gül kokacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER