Edirnedeki işitme engelli kıza cinsel istismar

Edirnedeki işitme engelli kıza cinsel istismar iddiası -Edirnede uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan 14 yaşındaki Z.Knın kürtajla alınan ceninin DNA örneğinin, 10u tutuklu 13 şüpheliyle uyuşmadığı tespit edildi -Edirne Cumhur


EDİRNE (A.A) - Edirnede uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan işitme engelli 14 yaşındaki kızın, mahkeme kararıyla kürtajla alınan ceninin DNA örneğinin, 10u tutuklu 13 şüpheliyle uyuşmadığı tespit edildi.
     Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli müşteki olarak yer alan Z.Knın annesi S.K ve babası A.Knın, TCKnın Çocuğu fuhşa teşvik etmek suçunu düzenleyen 227/1-4-5 maddeleri uyarınca 8 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
     İddianamede, 3ü tutuksuz 13 şüpheli hakkında da çocuğun zincirleme şeklinde nitelikli cinsel istismarı ve cinsel amaçla hürriyeti tahdit suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.
    
     -DNA örnekleri uyuşmadı-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Müşteki olarak yer aldığı iddianamede, mağdure Z.Knın hangi şüphelinin istismarı soncu hamile kaldığının belirlenmesi için mahkeme kararıyla kürtajla alınan ceninin DNA örneği ile şüphelilerin DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumuna gönderildiği belirtildi.
     İddianamede, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesince yapılan karşılaştırmalarda, söz konusu DNA örneğinin hiçbir şüphelinin DNA örnekleriyle uyuşmadığının tespit edildiği ifade edilerek, meçhul 4 zanlı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
    
     -Olay-
    
     Edirnede 4 ay önce burnundan kan geldiği için annesi S.K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen Z.Knın, yapılan kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu belirlenmiş, bunun üzerine Edirne 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Z.Knın bebeğinin kürtajla alınmasına karar vermişti.
     Hastanedeki kürtajın ardından Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, valilik onayı ve mahkeme kararıyla Z.K. ve 3 kardeşi, devlet korumasına alınmış. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişi tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirnedeki işitme engelli kıza cinsel istismar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER