Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Yörük: -"Kanunla getirilen değişiklikle birlikte engellilerimiz ne kanunlarda ne de devletin herhangi bir noktasında böyle incitici ifadelerle karşılaşmayacaktır"


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük, engellileri incitici sözlerin kanunla kaldırıldığını belirtti.
     Yörük, Engeliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, yasadaki "özürlü, sakat, çürük" gibi ibarelerin "engelli" ibaresiyle değiştirildiğini kaydetti.
     Melek Yörük, "Kanunla getirilen değişiklikle birlikte engellilerimiz ne kanunlarda ne de devletin herhangi bir noktasında böyle incitici ifadelerle karşılaşmayacaktır" ifadelerini kullandı.
    
     -Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı İriş-
    
     Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, milli ve manevi değerlere sahip annenin terbiyesinden geçen çocukların ülke için değer olduğunu belirtti.
     İriş, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin merhameti, sevmeyi, fedakarlığı, sabretmeyi, iyilik yapmayı, edebi, terbiyeyi temsil ettiğini kaydetti.
     Türkiye üzerinde kötü emelleri olanların kadını metalaştırma gayretleri olduğunu savunan İriş, şöyle devam etti:
     "Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir. Kültür emperyalizmi karşısında sahip olduğu milli ve manevi dinamikleri önemsemeyen, çocuğunun sözüm ona güçlü olabilmesi için meşru olmayan her yola başvurmasını salık veren bir annenin yetiştirdiği, ecdadından kopuk, medeniyetinin ona bıraktığı mirastan habersiz bir genç ise maalesef bir milletin en büyük kaybıdır."
    
     -"Cansuyu" projesi-
    
     Edirne Belediyesi ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince, gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik yürütülen "Cansuyu" projesi kapsamında bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
     Hacı İlbey İlkokulu salonunda öğrenciler ve velilere yönelik yapılan toplantıda, Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi ile Feride Soylu bağımlılık konusunda bilgi verdi.
     Polis memuru Ayşe Çınar da velileri, bağımlılığın nasıl anlaşılacağı konusunda bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER