Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Belediyesi ve Ajman Belediyesi arasında dostluk protokolü imzalandı


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesi ile Birleşik Arap Emirliklerine bağlı Ajman Emirliği arasında dostluk protokolü imzalandı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu protokol, Ajman Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği 8. Yıllık Ağ İletişimi Etkinliği programı kapsamında düzenlenen Geleceğin İnşası adlı forumun ardından Ajman Veliaht Prensi H.H. Şeyh Ammar Bin Humaid El Nuaimi ile Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere arasında imzalandı.
     Ajmanda Edirneyi tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Akdere, Ajmanlı iş adamlarını yatırım için Edirneye davet ettiklerini, El Nuaiminin kardeş şehir protokolü imzalamak için Edirneye geleceğini söylediğini belirtti.
     Protokol imza töreninde Ajmanlılara Edirneden götürülen çeşitli hediyeler verildi.
    
     -TÜde öğrenci konseyi yönetim kurulu seçimleri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Trakya Üniversitesi (TÜ) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu seçimle belirlendi.
     Balkan Kongre Merkezinde yapılan TÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu seçimlerinde en çok oyu alan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci temsilcisi Eyyüp İpek, Öğrenci Konseyi Başkanı seçildi.
     Başkan Yardımcılığına Eğitim Fakültesi öğrencisi Mehmet Ekmenin getirildiği seçimlerde, Genel Sekreterliğe Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Uğur Öztaş, Eğitim Sorumluluğuna Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Seçkin Çelik, Dış İlişkiler sorumluluğuna Devlet Konservatuarından Dilay Şahin, saymanlığa ise Edebiyat Fakültesinden Recep Yıldız seçildi.
    
     -Edirneye 16 milyon dolarlık yatırım
     -Tuzcular Şirketler Grubunca yaptırılan 140 yataklı hotelin yapımı tamamlandı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tuzcular Şirketler Grubunca yaptırılan 16 milyon dolarlık 140 yatak kapasiteli RYS Hotelin yapımı tamamlandı.
     Hotelin tanıtım toplantısında konuşan Tuzcular Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tuzcu, 2 yılda tamamlanan hotelin 16 milyon dolara mal olduğunu söyledi.
     Amaçlarının hotellerini uluslararası bilinirlikte bir tesis haline getirmek olduğunu ifade eden Tuzcu, inşaat sırasında gerekli olan malzemeyi Edirnede bulmakta güçlük çekmeleri nedeniyle inşaatın belirlenen süreyi aştığını kaydetti.
     Tuzcu, daha sonra basın mensuplarına hoteli gezdirerek, bilgi verdi.
    
     -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu:
     -Mevlana hiç sönmeyecek sevgi güneşidir
    
     Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Mevlananın sönmeyecek bir sevgi güneşi olduğunu belirtti.
     Cankaloğlu, Mevlana Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Mevlananın her zaman insanlığa ışık tuttuğunu ifade etti.
     Mevlananın mesajlarının evrensel olduğunu bildiren Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Mevlana hiç sönmeyecek sevgi güneşidir. Eserlerinde bizlere kendi ile barışık huzurlu, Allahın kendisine verdiği maddi ve manevi güzelliklerin farkında olan, Ona şükreden, zorluklar karşısında nasıl düşünüp hareket edeceğini bilen, hoşgörülü, sevgi dolu bir insan olabilmenin yollarını öğretir. Mevlananın alçak gönüllülükte, kabahatleri, kusurları örtmekte, cömertlikte sınır tanımayan, hiddet ve kızgınlığın ortadan kalktığı, hoşgörünün sonsuz olduğu, şefkat ve merhameti her yerde davet eden mesajları insanlığı sarmıştır.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER