Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -ABEM gençlik programı alt eylemleri öğrenci ve öğretmenlere anlatıldı


EDİRNE (A.A) - Edirnede Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezinin (ABEM) gençlik programları alt eylemleri öğrenci ve öğretmenlere anlatıldı.
     80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesindeki toplantıda ABEM Sorumlusu Yalçın Yıldırım tarafından öğrenci ve öğretmenlere merkezin gençlere uygulayacağı etkinlikler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, toplantıların amacının Edirnedeki kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişimi sağlamak olduğunu söyledi. Ayrıca toplantıda Dünyamız Ağlamasın proje ekibince çeşitli sunumlar yapıldı.
    
     -30 vatandaşa iş imkanı sağlandı-
    
     Enez Kaymakamı Fatih Baysal, vatandaşlara iş imkanı sağlayan projelerin devam edeceğini bildirdi.
     Baysal, yaptığı yazılı açıklamada, Enez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İŞKUR işbirliğince uygulanan projelerle 30 vatandaşa iş imkanı sağlandığını belirtti.
     Vatandaşlara istihdam ve iş konusunda yardımcı olduklarını belirten Baysal, İş imkanı sağlayan 3 projenin süre uzatımı konusunda Edirne Çalışma ve İş Kurumundan olumlu yanıt geldi. Vatandaşlara iş imkanı sağlayan projelerimiz devam edecek. Daha önce 30 vatandaşımız Kültürel Mirasın Korunması ve Çevre Temizliği ile ilgili projelerde iş sahibi olmuştu. Dar gelirli vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz diye konuştu
    
     -Hayvan yetiştiriciliğinde maliyetler arttı-
    
     Havsa Ziraat Odası Başkanı Muammer Şimşek, Hayvan yetiştiriciliğinde maliyetlerin artması piyasaları olumsuz yönde etkiledi dedi
     Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havsada kurulan hayvan pazarında üreticilerin fiyatların düşük olmasından şikayetçi olduğunu söyledi.
     Pazardaki hayvanların bilgisayar ortamında takip edildiğini anlatan Şimşek, Satışa sunulan hayvanların tümü her türlü kontrolden geçiyor. Ancak üreticimiz biraz sıkıntılı. Bu yıl samanın kısıtlı olmasından dolayı saman balyası pahalı. Haliyle, hayvan yetiştiriciliğinde maliyetlerin artması piyasaları olumsuz yönde etkiledi diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER