Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, protokol imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, yapılan işbirliği ile okullarda eğitimin niteliğini geliştirme, öğrencilerin başarılarını artırma, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini etkin hale getirme ve daha ileri düzeyde eğitim ortamları yaratmak için çalışmalar yapılacağını belirtti.
     Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof Dr. Yusuf Avcı da yapılacak çalışmaların, Eğitim Bilimleri Fakültesi ile Öğretmen Mesleki Gelişim, Uygulama ve Araştırma Merkezi vasıtası ile yürütüleceğini anlattı.
     İşbirliği kapsamında birçok eğitim çalışmasının yürütüleceğini ifade eden Avcı, Okul yöneticileri, öğretmenler ve diğer idari personele hizmet içi eğitim vermek ve yüksek lisans desteği sağlamak, özel eğitime devam eden öğrencilere ve burada görev yapan öğretmenlere yönelik destek çalışmaları yapmak, öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlemek başta olmak üzere birçok çalışma yapılacak dedi.
     İmza töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretmen Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Mesut Türkben ve Edirne Bahçeşehir Koleji Müdürü Mahmut Boztürk de yer aldı.
    
     -Dar gelirli vatandaşa gıda ve eşya yardımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği üyelerince dar gelirli vatandaşa gıda ve eşya yardımı yapıldı.
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Kaleiçinde yaşayan Hafize Ayvar isimli kadına dernek olarak gıda ve ev eşyası yardımında bulunduklarını belirtti.
     Eğitim çalışmalarının yanı sıra sosyal yardımlara da devam ettiklerini ifade eden Şallı, şunları kaydetti:
     Kadınlarımızın birer anne olduğunu, toplumda her zaman sahip çıkılması gerektiği düşüncesinden hareketle Hafize Hanıma imkanlarımız doğrultusunda yardımcı olduk. Kadınlarımızın toplumda ezilmesini, şiddet görmesini de istemiyoruz.
    
     -Köroğlundan Duruer, Ceylan ve Kömürcüye plaket
    
     (Fotoğraflı)
    
     Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Arif Köroğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcüye plaket verdi.
     Köroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Duruer, Ceylan ve Kömürcünün Edirneye özveriyle görev yaptıklarını, kentin sorunlarını bürokrasiye takılmadan şeffaf bir şekilde çözmeye çalıştıklarını belirtti.
     Duruer, Ceylan ve Kömürcünün Edirnede görev yapmasının Edirne için büyük şans olduğunu ifade eden Köroğlu, şunları kaydetti:
     Değerli idarecimize, şehrimize yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim ettik. Kendileri de bizleri kırmayıp plaketlerimizi kabul ettiler. Partimiz ve il teşkilatımız adına görevleri süresince bu özverili çalışmalarının devamını diler, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.
    
     -Köylerdeki sağlık evleri hizmete açılacak
    
     Keşan Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, köylerdeki sağlık evlerinin tekrar hizmete açılacağını bildirdi.
     Kurtar, yaptığı yazılı açıklamada, köylerdeki sağlık evlerinin aile hekimliği uygulamasıyla sona ediğini hatırlattı.
     Köylerde yaşayan vatandaşların pansuman ve enjeksiyon gibi hizmetleri alamamasından yakındığını anlatan Kurtar, Sağlık Bakanlığı vatandaştan gelen bu talebe kulak verdi. Türkiye genelinde daha önce köylerde bulunan sağlık evlerinin hizmete açılması planlandı. Daha önce köylerdeki sağlık evlerinde çalışan görevliler Toplum Sağlığı Merkezine çekilmişti. En kısa sürede daha önce sağlık evi bulunan yerleşim birimlerinde yeniden hizmet verilmeye başlanacak. Bu yerlerde bulunan sağlık evleri bir kez daha kontrol edilerek, eksik olup olmadığı tespit edilecek. Varsa malzeme eksiği giderilecek diye konuştu.
    
     -Tekvandocu Ayşe Asma, Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübüne transfer oldu
    
     Uzunköprü Ergenespor Kulübü Sporcusu Ayşe Asma, Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübüne transfer oldu.
     Havsa Gençlikspor Kulübü ve Uzunköprü Ergene Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Erkan Çakırtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando sporcusu Ayşe Asmanın Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübüne transfer olduğunu söyledi.
     Asmanın başarılı bir sporcu olduğunu belirten Çakırtepe, Ayşeyi dünya ve Avrupa şampiyonlarında yer alan bir takıma transfer ettik. Sporcum antrenmanlarına Uzunköprüde devam edecek ancak yarışmalarda Edirne yerine bundan böyle İstanbulu temsil edecek. Biz Ayşeyle bu yıl Edirne için Gençler Avrupa Şampiyonasını hedefliyorduk ancak kısmet böyleymiş. Uzunköprüde sporcularımıza yeterli desteği göremediğimiz için bu transfere sıcak baktık. Böylece bir kapı açtık diye konuştu.
     Asma da bayanlar Türkiye şampiyonu olan bir takıma transfer olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ekip - Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER