Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Havsadan 7 öğrenci staj için Portekize gidecek


EDİRNE (A.A) - Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesinden 7 öğrenci staj için Portekize gidecek.
     Edirne Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik öğretmeni Tamer Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladığı Mesleki ve Evrensel Değerlerimizle Teknik Eğitime Yeni Yaklaşımlar Projesi kapsamında Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesinden 7 öğrenciyle birlikte staj için Portekize gideceğini söyledi.
     Karakuş, il genelinde gerçekleştirilen yurt dışı stajlarının kobilerin ortaklığı ve desteğiyle gerçekleştirildiğini kaydetti.
    
     -Havsa Belediye Başkanı Tekin-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Edirne Katı Atık Yönetim Birliğinin Lizbonda çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu bildirdi.
     Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretlerin Edirne ve ilçelerinin tanıtımı açısından olumlu geçtiğini belirtti.
     Lizbonda katı atık ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerini gezdiklerini anlatan Tekin, Tabiki hedefimiz en kısa sürede birliğimize bu tesisi kazandırmak. Türkiyede ilk defa yapılacak olan bu tesiste çöpü endüstriyel materyal olarak değerlendirip bölge ekonomisine de katkı sağlayacağız. Önümüzdeki aylarda yapacağımız ihale ile bu tesisin kurulması için ilk adım atılmış olacak. Bakanlıktan izin çıkar çıkmaz Lizbonda gördüğümüz tesisin bir benzerini bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Taslak şartnamemiz hazır. Eksiklerimizi de tamamlayarak önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacağız dedi.
    
     -Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden ziyaretler-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Çanakkaledeki meslektaşlarını ziyaret etti.
     Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Orhan Yamak, AA muhabirine yaptığı açıklamada personeliyle birlikte Çanakkale, Gelibolu ve Eceabatta itfaiye müdürlüklerini ziyaret ettiklerini söyledi.
     Bölgede meydana gelen yangın ve kazalarda arkadaşlarıyla bir çok kez birlikte çalıştıklarını ifade eden Yamak, ziyaretlerde meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde de bulunduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER