Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Alperen Ocakları Edirne Şubesi, Mevlit Kandilini kutladı


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şubesi, düzenlenen bir programla Mevlit Kandilini kutladı.
     Şubedeki programda konuşan Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Hazreti Muhammedin dünyaya gelişinin 1442. yıl dönümünün kutlandığını söyledi.
     Önemli bir günün birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını belirten Cankaloğlu, programa katılanların ve İslam aleminin kandilinin mübarek olmasını diledi.
     Kur-anı Kerim ve ilahiler okunarak, dua edilen programa, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakırlar, BBP Edirne İl Başkanı Arif Köroğlu, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdulhamit İriş, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şanlı, Türkiye Partisi Edirne Eski İl Başkanı Eraydın Dürüktaş, Alperenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Binler-
    
     Edirne Vakıflar Bölge Müdür Hayati Binler, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Binler, mesajında, Hazreti Muhammedi anlatan en güzel kavramın rahmet olduğunu belirtti.
     Kuran-ı Kerimde Hazreti Muhammede hitaben Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik cümlesinin buyurulduğunu ifade eden Binler, Sevgili Peygamberimiz de kendisinin rahmet Peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu ifade etmiştir.
     Onun bize öğrettiği merhamet içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir. Sevgili Peygamberimizin tebliğinde yer alan merhamet vurgusu yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklemektedir diye konuştu.
    
     -ESOB kadın kurulu üyelerinden esnafa ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Kadın Kurulu üyeleri, Mevlit Kandili dolayısıyla kentteki esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, şeker ikram etti.
     Edirne ESOB Kadın Kurulu Başkanı Semra Cila, yaptığı açıklamada, birlik başkanı Emin İnağın desteğiyle kurulan kadın kurulu olarak her an esnafın yanında olduklarını söyledi.
     Özellikle kadın esnaflara ulaştıklarını belirten Cila, Kadın esnaflarımızın dertlerini dinleyerek, onlarla beraber çelişti çalışmalar yapmak istiyoruz dedi.
     Kadın kurulu üyeleri ziyaret ettikleri esnaflara kandil şekeri de dağıttı.
    
     -Uzunköprü Belediyesi kandil simidi dağıttı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Uzunköprü Belediyesi, Mevlit Kandili dolayısıyla 2 bin kandil simidi dağıttı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlara 2 bin adet kandil simidi dağıtıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Telli Çeşme ve Adalet Meydanı, Çöpköy durakları, Kavak, Atatürk, Şehsuvarbey, Habiphoca, Yeniköy ile Çöpköy mahallelerinde kandil simidi dağıtımı yapıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER