Edirnenin kurtuluşunun 90. yıl dönümü

Edirnenin kurtuluşunun 90. yıl dönümü -Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran: Edirnemizin üzerimize çöken kara bulutlar, imanlı ecdadımızın vatanına, bayrağına ve namusuna sahip çıkmasıyla birer birer dağıtıldı


EDİRNE (A.A) - Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran, Edirnenin üzerine çöken kara bulutların, imanlı ecdadın vatanına, bayrağına ve namusuna sahip çıkmasıyla dağıtıldığını belirtti.
     Demirkıran, 25 Kasım Edirnenin kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vatan ve namusu için hiçbir zaman canını esirgemeyen şehit ve gazileri, Edirnenin kurtuluş yıl dönümünde bir kez daha şükran ve minnetle andıklarını ifade etti.
     Türkiyenin bugün de çok kritik bir dönemden geçtiğini, düşmanların kötü emellerinin devam ettiğini belirten Demirkıran, şunları kaydetti:
     Edirnemizin üzerimize çöken kara bulutlar, imanlı ecdadımızın vatanına, bayrağına ve namusuna sahip çıkmasıyla birer birer dağıtıldı. Dünkü fiili işgallerin yerini, bugün siyasi, ekonomik ve kültürel işgaller almaktadır. Herkesin aklını başına alması ve kurtuluş bayramını bu bilinçle kutlaması gerekir. Biz her zaman madden ve manen güçlü olmalıyız. Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin kurtuluş bayramını kutlarım.
    
     -TGD Başkanı Soydan
    
     Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) Başkanı Ali Soydan da Avrupayı Anadoluya bağlayan serhat şehri Edirnenin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığını belirtti.
     İstanbulun alınmasına kadar olan süreçte Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapan Edirnenin, 19. yüzyılda iki kez Rus işgaline maruz kaldığını, Balkan Harbinde de Sırp ve Bulgarların hedefi olduğunu belirten Soydan, şunları kaydetti:
     Edirne müdafi Şükrü Paşa, Türk askerinin azim ve kararlılığı ile 25 Kasım 1922de düşman işgalinden kurtularak Misak-ı Milli sınırlarına dahil edilen ve vatanımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen Edirne, önemli bir şehrimizdir. Avrupayı Anadoluya bağlayan serhat şehrimiz Edirnenin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle gazilerimizi de saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirnenin kurtuluşunun 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER