Edirne Müftüsü Taşcıoğlu:

Edirne Müftüsü Taşcıoğlu: Kurbanın darp edilmesi, acı çektirilmesi kurban ibadetiyle uyumlu değildir


EDİRNE (A.A) - Edirne Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, kurbanlara iyi davranılması gerektiğini belirterek, Kurbanın darp edilmesi, acı çektirilmesi kurban ibadetiyle uyumlu değildir dedi.
     Taşcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah adına yapılan işlerde Allahın ve peygamberinin istek ve arzularına uygun hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
     Kurbanlıklara iyi davranılması gerektiğini belirten Taşcıoğlu, Her kurban bayramında maalesef televizyonlarda kurbanın şiarına yakışmayan hal ve hareketler görüyoruz. Bu iş ve işlemler kurban ibadetine yakışmıyor. Kurbanın darp edilmesi, acı çektirilmesi kurban ibadetiyle uyumlu değildir. İslamiyet hayvanlara eziyet edilmesini istemiyor. Böyle bir şey yapılmış olursa bu Allahın hoşuna gitmez. Müslüman da Allahın hoşuna gitmeyen bir iş yapmamalıdır diye konuştu.
     Kurban etinin İslamiyete uygun dağıtılması gerektiğini anlatan Taşçıoğlu, şunları kaydetti:
     Kurban etiyle hayır yapılmalı. Peygamberimiz kurban etlerinin üçe bölünmesini, bir kısmının kurban kesemeyen insanlara verilmesini istemiştir. Diğer bölümünü komşularımızla paylaşmamızı, kalan kısmını da ailemizle değerlendirmemizi istiyor. Buna uyarsak kurbanın ruhuna uygun hareket etmiş oluruz. Evine kurban bayramı haricinde et girmeyen, ekonomik durumu zayıf olan aileleri kurban paylarından istifade ettirmeliyiz.
     Taşçıoğlu, kurban etinin verileceği kişinin Müslüman olma şartının bulanmadığına dikkati çekerek, dolayısıyla kurban etinin paylaşılacağı kişinin kalbinin İslama daha çok ısınmasına, daha çok ibadet etmesine vesile olunması halindeki kazancın daha büyük olacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirne Müftüsü Taşcıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER