Edirne Vali Yardımcısı Özkan:

Edirne Vali Yardımcısı Özkan: -Türkiye, ABnin tanıdığı imkanlardan faydalanmalı


EDİRNE (A.A) - Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Türkiyenin Avrupa Birliğinin (AB) tanıdığı imkanlarından faydalanması gerektiğini söyledi.
     Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde, Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı 3. teklif çağrısı kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, AB sürecinin Türkiye için bir çağdaşlaşma projesi olduğunu belirtti.
     Birçok kişinin bu sürece inanmadığını, önemsemediğini dile getiren Özkan, şunları kaydetti:
     AB de bize değişik nedenlerden dolayı direnç gösteriyor. Her şeyden önce onlarla aynı demokrasi anlayışını paylaşmadığımızı düşünüyorlar. Çok fazla nüfusumuzun olduğunu ve Avrupanın bunu hazmedemeyeceğini düşünüyorlar. Bu potansiyelimizle ve duruşumuzla onlardan daha çok Avrupalıyız. Bu süreçte potansiyelimizin farkında olalım, öz güvenimizi yitirmeyelim. Türkiye, ABnin tanıdığı imkanlardan faydalanmalı. Herkes bir projenin ucundan tutarsa görevini yerine getirmiş olur.
     Toplantıda, Edirne Valiliği AB Eşgüdüm Merkezi Program Sorumlusu Yalçın Yıldırım da Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı 3. teklif çağrısı kapsamında, Bulgaristanın Yambol, Burgaz ve Haskovo şehirlerine düzenlenecek ziyaretler hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine bilgi verdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirne Vali Yardımcısı Özkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER