Edremit AK Parti İlçe Başkanı Yüzüak:

Edremit AK Parti İlçe Başkanı Yüzüak: -Her evden bir cenaze çıkmış şekilde mateme bürünmüş olan Türkiyede birilerinin hiç bir şey olmamışçasına festival düzenlemesi halkımızı üzmüştür


BALIKESİR (A.A) - Edremit Ak Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, geçtiğimiz hafta şehit cenazesinin olduğu Balıkesirde, bazı belde belediyelerinin hafta sonu gerçekleştirdikleri festivalleri iptal etmemesine ilişkin olarak Her evden bir cenaze çıkmış şekilde mateme bürünmüş olan Türkiyede birilerinin hiç bir şey olmamışçasına festival düzenlemesi halkımızı üzmüştürdedi.
     Yüzüak, yaptığı açıklamada terör olaylarının artış gösterdiği son dönemlerde belediyelerin düzenlediği yaz etkinliklerinde daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
     Türkiye insanının bu süreçte büyük millet olmanın büyüklüğü ile hareket ettiğini belirten Yüzüak şunları kaydetti:
     Her şehit haberinde sanki Türkiyede her evde bir cenaze çıkmış gibi matem oluyor. Herkes üzülüyor, herkes ağlıyor. Herkes yas tutuyor. Ama hiç kimse birilerinin kışkırtmasına gelip de, şu şunu tutuyordu, bu bunun tutuyordu deyip ülkemizi bir çatışma ortamına sokmaya müsaade etmiyor. Halkımızın birlik ve beraberlik içinde olduğu görmek bizleri mutlu ediyor ve biz halkımıza her zaman sukunet tavsiye ediyoruz. Ancak şehit haberlerinin yoğunlaştığı bir dönemde Güre, Zeytinli ve Akçayda daha önceden programlanmış festivallerin yapılması bizce çok uygun değildi. Her evden bir cenaze çıkmış şekilde mateme bürünmüş olan Türkiyede birilerinin hiç bir şey olmamışçasına festival düzenlemesi halkımızı üzmüştür. Bu anlamda yapılanları eleştiriyoruz.
    
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Metin Aktaş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Edremit AK Parti İlçe Başkanı Yüzüak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER