Edremit Belediyesindeki operasyon

Edremit Belediyesindeki operasyon -Gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi


BALIKESİR (A.A) - Açık reklam alanlarının kiraya verilmesi ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiasıyla Edremit Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, adliyeye sevk edildi.
     İlçedeki reklam panoları, otobüs durağı ve bilbord gibi açık hava reklam alanlarının 2011de 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili, 12 Kasımda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5i belediye görevlisi 9 kişinin polisteki sorgusu tamamlandı.
     Şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
     Önce Bodrum ardından da Edremit Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 12 Kasımda Edremit Belediyesine yönelik yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı.
     Operasyon, Reklam panoları, otobüs durağı ve bilbord gibi açık hava reklam alanlarının 2011de 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ihalesine, Edremit Belediyesince rüşvet karşılığında fesat karıştırıldığı, ülke genelinde birçok belediyenin reklam ihalelerini alan aynı firmaya kamu zararı oluşturacak şekilde, Kamu İhale Kanununun 17. maddesince düzenlenen ve ihale sürecinde yasak olan bazı ilkelere aykırı davranıldığı iddiasıyla düzenlenmişti.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Edremit Belediyesindeki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER