Edremit Körfezinden kısa kısa

Edremit Körfezinden kısa kısa -Altınova Sağ Sahil Sulama Birliği, hizmet binası yaptırmak için çalışmalara başladı


BALIKESİR (A.A) - Ayvalıkın Altınova Beldesi Sağ Sahil Sulama Birliği, hizmet binası yaptırmak için çalışmalara başladı.
     Altınova Belediyesi ve Sulama Birliği Başkanı Asım Sürer, Belediye Meclis Salonunda yapılan 2013 yılı olağan meclis toplantısında, birlik için belde merkezinde yeni bina, depo ve garaj yapılacağını söyledi.
     Hizmet binası için çalışmalara başlandığını ifade eden Sürer, tamamlanmasının ardından işlerinin çok daha rahat yürüyeceğini bildirdi.
     Geçen yılın gelir, gider hesapları ve faaliyet raporunun onaylandığı toplantıda, 2011 yılı ve öncesine ait sulama birliğine borcu olmayanların, 2012 yılına ait borçlarını, 31 Mayıs 2013e kadar müracaat etmeleri durumunda, 6 aylık eşit taksitte ödeyebilmelerine olanak sağlanmasına karar verildi.
    
     -Burhaniyede yağmur suyu önlemleri-
    
     Burhaniye Belediyesi, aşırı yağışlarda sorun yaşanan bölgelerde yağmur suyuna karşı önlem alıyor.
     Altyapısı eskimiş bölgelerde gerek yağmur suyu gerekse içme suyu hattı yenilenirken aşırı yağışlarda etkilenen bölgelerdeki sorunlar da giderilmeye çalışılıyor. İlçe genelinde yapılan menfez ve altyapı çalışmalarıyla yağmurun etkilerini en aza indirmek için ekipler yoğun çaba harcıyor.
     Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, konuya ilişkin, Vatandaşlarımızın kesintisiz ve daha sağlıklı su kullanabilmesi amacıyla şehir genelinde devam eden hat yenileme çalışmaları halka daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla gerçekleştirilirken, yağmurlarda ilçemizde etkilenen bölgelerde de sıkıntıyı gidermek adına işlerimizi sürdürüyoruz dedi.
    
     -Burhaniye plajlarında yaz hazırlığı-
    
     Burhaniye Belediyesi Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz sezonu öncesinde Ören ve Öğretmenler Mahallesi plajlarını temizliyor.
     Kış mevsiminde yağmurlar nedeniyle su baskınlarına maruz kalan Burhaniyedeki kumsallarda biriken çamur ve sel sularının taşıdığı atıkların temizlenmesi için belediye ekipleri aralıksız çalışıyor.
     Plajların temizliğine önem verdiklerini belirten Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye olarak kış aylarında da devam eden temizliğin yanı sıra bahar aylarının gelmesiyle sezon hazırlıklarının da yapılmaya başlandığını bildirdi.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremit Körfezinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER