EDROM Başkan Yardımcısı Ulusoy:

EDROM Başkan Yardımcısı Ulusoy: -Yaptığımız çalışmalarla politikada belirleyici güç olmaya çalışıyoruz


EDİRNE (A.A) - Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği (EDROM) Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, Yaptığımız çalışmalarla politikada belirleyici güç olmaya çalışıyoruz dedi.
     EDROM tarafından Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen Romanların sesini güçlendirme projesi final konferansında konuşan Ulusoy, 3 yıldır roman vatandaşların sesini duyurmak için ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Türkiyede Trakyanın yanı sıra Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde de Roman vatandaşların yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Ulusoy, şunları kaydetti:
     Türkiyede ortalama 3 ile 4 milyon Roman vatandaşı yaşıyor. Roman vatandaşlarımıza eğitim, öğretim, barınma ve istihdam konularında devletimizin işbirliği ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla politikada belirleyici güç olmaya çalışıyoruz. Öte yandan, Roman vatandaşlar çalışmıyor diyorlar. Aslında imkan verildiği zaman çalışıyorlar. Şu an Uzunköprüde seracılık faaliyeti sürdürüyorlar. Salatalık üretiminde dışarıya ürün verecek kadar ilerlediler. Bir diğer örnek mikro kredi verilen kadınlarımızdır. 7 kadınımız mikro krediyle aldıkları sabun malzemelerinden Edirneye özgü mis sabununu üretiyor ve satıyorlar. Önemli olan vatandaşlarımıza sahip çıkılmasıdır.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber EDROM Başkan Yardımcısı Ulusoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER