Eflatunpınar Hitit Anıtı turistleri ağırlıyor

Eflatunpınar Hitit Anıtı turistleri ağırlıyor -Beyşehirin Sadıkhacı beldesinde bulunan tarihi Eflatunpınar Hitit Anıtı, yapılan çevre düzenlemeleri ve restorasyonun ardından yerli ve yabancı turistleri bekliyor (Fotoğraf


KONYA (A.A) - Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı beldesinde bulunan tarihi Eflatunpınar Hitit Anıtı, yapılan çevre düzenlemeleri ve restorasyonun ardından yerli ve yabancı turistleri bekliyor.
     Daha önce çevresinde büyükbaş hayvanların otladığı, yabancı otların heykelleri görünmez kıldığı tarihi anıt, Konya Müze Müdürlüğünün çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarıldı.
     Çalışmaların ardından yeni görünümüne kavuşan Eflatunpınar Hitit Anıtı, baharın gelmesiyle birlikte tarih ve doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu.
     Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anıtın ülkenin en önemli tarihi eserleri arasında yerini aldığını söyledi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgisiyle yeniden hayat bulan anıtın, bölgenin tanıtımına çok önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Tan, "Burası ilçemizin ve tarihi eserlerimizin bir vitrini gibi. Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Özellikle yabancı ziyaretçilerimize mahcup olmamak adına anıtın korunması ve temizliği konusunda vatandaşlarımızdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz" dedi.
     Eflatunpınarın Çorumdaki Yazılıkayadan sonra ikinci önemli dini merkez olduğunun tarihçiler tarafından belirtildiğini anlatan Tan, anıtın inanç turizmi açısından önemli bir mekan olabileceğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdülhamit Yaşar / Mümin Altaş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Eflatunpınar Hitit Anıtı turistleri ağırlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER