Egede kaçakları taşıyan teknenin batması

Egede kaçakları taşıyan teknenin batması -Teknenin batması sonucu 63 kaçak göçmenin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 1i tutuklandı


İZMİR (A.A) - Menderes ilçesinde geçen yıl teknenin batması sonucu 63 kaçak göçmenin ölümüyl sonuçlanan olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında bir suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 1i tutuklandı.
     İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ahmetbeyli Baradan mevkisinde kaçakları taşıyan "Sailor" adlı teknenin batması sonucu arasında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 63 kişinin yaşamını yitirmesi, 49 kişinin sağ kurtarılması olayıyla ilgili İzmir, Mersin, Sakarya ve Balıkesirde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
     Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan 8 kişiden, batan tekneyi ayarladığı ileri sürülen İ.E. tutuklandı.
     Örgüt lideri olduğu iddia edilen M.S.Gnin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Ahmetbeyli Baradan mevkisinde 6 Eylül 2012de kaçakları taşıyan "Sailor" adlı teknenin batması sonucu 3ü bebek, 28i çocuk, 18i kadın, çoğu Afgan ve Suriye uyruklu 63 göçmen boğularak can vermişti.
     Yapılan incelemede, üşümemek için kamaraya inen göçmenlerin, tekne batmaya başladığı anda telaşa kapılıp içeri su girmemesi için kapıyı kapattıkları, teknenin batmasının ardından basınç nedeniyle kapı açılamayarak burada can verdikleri tespit edilmişti. Kazadan, 49 kişi sağ kurtarılmıştı.
     Olayın ardından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlardan tekne kaptanı Burhan Yılmaz ve yardımcısı Mustafa Mucukun da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.
     Bu operasyonlarda, Afgan, Filistin, Suriye ve Myanmar uyruklu 227 göçmen kurtarılmıştı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Egede kaçakları taşıyan teknenin batması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER