Egede kaçakları taşıyan teknenin batması

Egede kaçakları taşıyan teknenin batması -İzmirin Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin cenazeleri ile sağ kurtulanlar Akçakale Gümrük Kapısından ülkelerine gönderildi (Fotoğraflı-Görün


ŞANLIURFA (A.A) - İzmirin Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin cenazeleri ile sağ kurtulanlar Akçakale Gümrük Kapısından ülkelerine gönderildi.
     İzmir Valiliğince kiralanan soğutma sistemli tırla dün yola çıkarılan cenazeler, öğle saatlerinde Şanlıurfanın Akçakale ilçesine ulaştı.
     Olaydan sağ kurtulan ve otobüsle Akçakaleye gönderilen 27 kişi ile yakınlarının Akçakale Gümrük Kapısında pasaport kontrolü yapıldı.
     İşlemlerin tamamlanmasının ardından Suriyelileri taşıyan otobüs ve cenazelerin bulunduğu tır, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve gümrük yetkililerinin nezaretinde Tellabyat Mıntıka Müdürlüğüne teslim edildi.
     Kaymakam Fırat, dönüşte gazetecilerin sorusu üzerine, 61 cenazeyi Suriyeli yetkililere teslim ettiklerini, konuyla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını kaydetti.
    
     -Güvenli bir ülkeye gitmek istiyorlardı
    
     Bu arada ölenlerin yakınlarından birinin akrabası olduğunu ve Haseki kentinde yaşadığını belirten Hüseyin Kurdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk yetkililerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.
     Olayın ardından cenazelere sahip çıkan Türk yetkililerin, büyük acılar yaşayan ailelere her türlü yardımı yaptığını aktaran Kurdi, Kazada ölenler Suriyede yaşanan sıkıntılar nedeniyle daha güvenli bir ülkeye gitmek istiyordu ancak bu gerçekleşmedi dedi.
     İzmir Menderes açıklarında 6 Eylülde meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 63 kişi yaşamını yitirmiş, 49 kişi sağ kurtarılmıştı. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri daha önce yakınları tarafından alınmıştı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Egede kaçakları taşıyan teknenin batması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER