Egeden Rusyaya deri ihracatı hedefi

Egeden Rusyaya deri ihracatı hedefi


İZMİR (A.A) - Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, bölgeden Rusyaya yapılan deri ürünleri ihracatın 50 milyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.
     Galiko, yaptığı yazılı açıklamada Rusyada mağazacılık ve toptan satış yapan 5 firmadan oluşan Özel Nitelikli Alım Heyetinin İzmire geldiğini belirtti.
     Rusdel, Obuvnaya Nakhodka, Fashion House, Ivagio ve Gregory firmalarından temsilcilerin deri ürünleri alımı yapmak amacıyla İzmir ve çevresindeki 65 deri ve deri mamulleri ihracatçısı firmayla görüştüğünü ifade eden Galiko, sektörde Türkiyenin en fazla ihracat yaptığı ülke olan Rusyanın Ege Bölgesinin en büyük dördüncü pazarı olduğunu ifade etti.
     2013 yılında bu ülkeye yapılan deri ürünleri ihracatının artacağını bildiren Galiko, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Orta vadede Ege Bölgesinden Rusyaya deri ürünleri ihracatında 50 milyon dolara ulaşmayı amaçlıyoruz. Özel Nitelikli Alım Heyeti Organizasyonu kapsamındaki amacımız, Rusyaya olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesinin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçerek kaliteli Türk derisinin tanıtımını yapmaktır.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Egeden Rusyaya deri ihracatı hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER