Eğitim Bir

Eğitim Bir-Sen Simav Temsilcisi Aktay: -Kamuda başörtüsü, insanların inancı gereği artık serbest olmalı


KÜTAHYA (A.A) - Eğitim Bir-Sen Simav Temsilcisi Halik Aktay, Kamuda başörtüsü, insanların inancı gereği artık serbest olmalı dedi.
     Aktay, sendikaya yeni katılan üyelerle Belediye Düğün Salonunda yapılan tanışma yemeğinde, Eğitim Bir-Senin Simavda 430 kayıtlı üyesiyle ilçenin en büyük sendika temsilcisi olduğunu kaydetti.
     Üye sayılarının her geçen gün arttığını ifade eden Aktay, şöyle konuştu:
     Türkiye genelinde yapılan bütün sınavlarda Simav, büyük başarı sağladı. Ortalamamız bazı illerin bile üstüne çıktı. Buradan bu başarının sağlanmasında en büyük katkıyı sağlayan öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler öğretmenlerimizin sorunlarını dile getirmek için buralardayız.
     Aktay, sendikalarının, eğitim kurumlarında kadın çalışanların ve kız öğrencilerin kılık ve kıyafetlerini sorun haline getiren Kamusal Alan tartışmalarına son verilmesi için çabalarını sürdürdüğünü anlatarak, Kamuda başörtüsü, insanların inancı gereği artık serbest olmalı. Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı. Öğrencilere üniforma zorunluluğu gibi yaptırımlara son verilmelidir. Eğitim çalışanlarının çalışma şartları ve mali haklarında iyileştirmelere gidilmelidir. Eğitim-Bir-Sen bunlar için mücadelesini sürdürecektir diye konuştu.
     Programa, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER