Eğitim ve araştırma hastanesi çevre illere

Eğitim ve araştırma hastanesi çevre illere sevki azalttı -Ahi Evran Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığının geçen yıl imzaladığı protokolle eğitim ve araştırma hastanesi yapılan ve teknik ve personel yönünden güçlendirilen Kırşehir Devlet H


KIRŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığının geçen yıl imzaladığı protokolle eğitim ve araştırma hastanesi yapılan ve teknik ve personel yönünden güçlendirilen Kırşehir Devlet Hastanesi, çevre illere sahsa sevkini azalttı.
     Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı ile hizmet vermeye başlayan hastane sayesinde, il dışına hasta sevkleri durdu, Yozgat ve Nevşehirden hasta gelmeye başladı.
     Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahi Evran Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığının işbirliği protokolü ile Kırşehir Devlet Hastanesinin, Ahi Evran Ünivresitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığını, yeni branşlar açıldığını, fiziki yönden ve uzman hekim sayısı bakımından güçlendirildiğini söyledi.
     2008 yılında 47 uzmanın olduğu hastanede şu anda 97 uzman hekimin görev yaptığını belirten Öncel, 8 olan yoğun bakım yatağı sayısının da 40a ulaştığını belirtti.
     Öncel, daha önce 100 yatak ile hizmet veren hastanenin, 2011 yılında yapılan 300 yatak kapasiteli yeni yerinde hizmet vermeye başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     2008 yılında eski hastane varken 47 uzmanla günlük 2 bin hastaya poliklinik hizmeti veriliyordu. Bugün 97 uzmanla günlük 4 bin hastaya bakıyoruz. Hasta sayısında da, hekim sayısında da ciddi bir artış var. Bu iyiye işaret. Günde 2-3 ambulansın şehir dışına hasta götürdüğü bir dönem vardı. Ayda 60 ile 90 arasında hasta sevki oluyordu. Ankara ve Kayseriye ambulansın birinin gidip birinin geldiği günler oldu. Şimdi, ayda 20 tane ambulans ancak gidiyor. Bazı günler gidiyor, bazı günler hiç gitmiyor. Kasım ayında 20 tane ambulansla dışarıya hasta sevkimiz olmuş. Özellikle Nevşehir ve Yozgattan ciddi yoğun bakım hastası alıyoruz. Yozgat, Ankara ve Kayseriye sevk edemediği hastalarını artık Kırşehire gönderiyor. Bizim 40 yatağımız olunca bu illerden sevk alıyoruz.
     Hekim ve branş sayısının artması ve üst branşların gelmesi ile hastaneye talebin çok arttığını dile getiren Öncel, Eski hastane zamanında Ankara ve Kayseriye giden hastalar artık gitmiyor. Bu hastaneye daha önce hiç nefroloji uzmanı gelmemiş. Nefroloji uzmanı gelince diyaliz hastaları çok memnun kaldı. Gastreontoloji uzmanı geldi. Her türlü, endoskopi, rendoskopi yapılabiliyor. Bunları daha önceden genel cerrahlar yapmaya çalışıyorlardı. Uzmanı değillerdi. Plastik cerrahi uzmanı yoktu. Şimdi 2 tane var. Artık her branşın uzmanları hastanemize geliyor. Burası eğitim araştırma hastanesi de olunca personel ve uzman sayımız arttı. Üroloji servisine ve başka servislere daha önce hiç alınmamış tıbbi cihazlar alındı. Bu da dışarıya sevki azalttı dedi.
     Hastanenin artık deneyimli ve yeterli bir hekim kadrosu olduğuna dikkat çeken Öncel, yeni yapılan mevcut hastanenin de artan talep patlamasına cevap veremez hale geldiğine işaret etti.
     Öncel, hastanenin yatak sayısı ve fiziki imkanlarının daha da çok arttırılması için yeni çalışmalar yapmaya ihtiyaç olduğunu, 300 yatağın hasta sayısına cevap veremediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Eğitim ve araştırma hastanesi çevre illere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER