Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Özüdoğru: -Yeni dönemde eğitim kalite, eğitimciler ise saygı beklemektedir


NİĞDE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, yeni eğitim öğretim yılının okul öncesi ve birinci sınıflarda başladığını belirterek, Yeni dönemde eğitim kalite, eğitimciler ise saygı beklemektedir dedi.
     Özüdoğru, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin eğitimde yıllarca kaliteyi değil, ideolojik dayatmaları, baskı ve zulümleri konuştuğunu ifade etti.
     Üniversite kapılarındaki gözyaşları ve turnikelere sıkıştırılan özgürlüklerin yeni YÖK yönetiminin özgürlükçü uygulamaları ile üniversite kapılarında son bulduğunu belirten Özüdoğru, şunları kaydetti:
     Hukuki dayanaktan yoksun yasak ve dayatmalar, bazı yönetmelikler dolayısıyla çalışanlara uygulanmaya devam edilmektedir. Kamusal alan yalanı insan onurunun önüne dikilmekte ve kamu çalışanları inancının gereği olan en demokratik hakkını kullanamamaktadır. Yeni eğitim-öğretim yılında insanları tek tipleştiren, onurunu hiçe sayan, karma eğitim mecburiyeti dahil bütün antidemokratik dayatmalar son bulmalı, meşru talepler yerine getirilmeli ve insanı merkeze alan yaklaşımların hayata geçirilmesine ve eğitimin sivilleştirilmesine devam edilmelidir. Yeni dönemde eğitim kalite, eğitimciler ise saygı beklemektedir.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER