Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Çelebi: -Eğitim, anne ve babalardan geçerek öğretmenlere kadar uzanan bir çizgide herkesi bağlayan bir yapıdır


DÜZCE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, eğitimin anne ve babalardan geçerek öğretmenlere kadar uzanan bir çizgide herkesi bağlayan bir yapı olduğunu bildirdi.
     Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Nezire Merzeci İlköğretim Okulunda bir öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini şiddetle kınadıklarını belirtti.
     Bu tür olayların önlem alınmaması halinde artabileceğine dikkati çeken Dinçer, gerekli adımların bir an evvel atılması gerektiğini ifade etti.
     Bütün sorumluluğun öğretmene yüklenmesinin vicdansızlık olacağını vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:
     Eğitim, anne ve babalardan geçerek öğretmenlere kadar uzanan bir çizgide herkesi bağlayan bir yapıdır. Yaşanan son olay, bizlere değerler eğitiminin önemini göstermesi açısından son derece elzemdir. Özellikle temelini ailenin oluşturduğu veya oluşturması gerektiği değerler eğitiminden yoksun bir öğrencinin, pozitif bilim adına da elde edeceği bir başarı yoktur.
     Bu olayın son olması temennisiyle, üyemiz Hüseyin Durukanın eşi Rabia Sevilay Durukana Allahtan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER