Eğitim

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesinden 4+4+4 protestosu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 düzenlemesine tepki göstererek, protesto etti.
     Eskişehir Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, aileleri ve çocuklarıyla birlikte düdük çalarak, pankartlarla ve sloganlar eşliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.
     Burada basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, 4+4+4 uygulamasının alt yapısı yapılmadan uygulanmaya başladığını öne sürerek, özellikle 60 aylık çocuklar için okulların fiziki düzenlemesinin uygun olmadığını savundu.
     Özellikle nüfus yoğunluğu olan okullarda okulların büyük bölümünde kaos yaşandığını ileri süren Şanlı, Eskişehirde kademeli geçiş uygulaması bir çok okulda gerçekleşmedi. Bu yüzden öğrenciler ve öğretmenler mağdur edildiler. Sistemin genel zaafları ve eksikliklerini bu bir iki haftada gördük dedi.
     Okulların ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullara dönüştürülmesi sonucunda bir çok velinin servis ücreti ödediğini, öğretmenlerin ise nöbet günlerinde mesai saatlerine ek olarak 2-3 saat fazla çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Şanlı,Öğretmenlerimize fazla çalışmanın ücreti ödenmelidir. Fazladan angarya çalıştırma, Anayasal suçtur. Bu durumun düzeltilmesi gerekmektedir diye konuştu.
     Eğitim-Sen olarak 4+4+4 dayatmasına karşı tepkilerimizi bulunduğumuz her alanda göstermeye kararlıyız ifadelerini kullanan Şanlı, Milli Eğitim Bakanlığının sürecin başından beri taraflı, bilinçli ve yanlış bilgilendirme çalışmalarına son vermesini ve eleştirilerini dikkate almasını beklediklerini bildirdi.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER