Eğitim

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Özdemir: -Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adı alma yeteneğini kazanmamıştır


AYDIN (A.A) - Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulusun, henüz ulus adı alma yeteneğini kazanmamış olduğunu belirtti.
     Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, Millet Mektepleri Başöğretmeni olmasının yıldönümünün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, bugün dolayısıyla Başöğretmen Atatürkü saygıyla andıklarını ifade etti.
     Türkiyenin çağdaşlaşmasında en önemli görevin eğitime ve öğretmenlere verildiğine işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:
     Anadoluda kazanılan bağımsızlık savaşının sonunda halkımızın yüzyıllardır içinde bırakıldığı Ortaçağ geriliğine ve cehalete karşı, eğitim cephesinde de yeni bir mücadele başlatılmıştır. Öncelikle eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin yanı sıra çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortamın oluşturulmasını istiyoruz. Unutulmamalı ki öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adı alma yeteneğini kazanmamıştır.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER