Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan: -Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkı verilmesini istiyoruz


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkı verilmesini istediklerini bildirdi.
     Uçan, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği her yerde acıya maruz kalanların en çok kadınlar ve çocuklar olduğunu, bütün kirli hesapların en çok onları vurduğunu söyledi.
     Devletin şiddet gören kadını koruduğunu, ancak kadının başını kapatarak TBMMye gelmesini ve kamu hizmetinde görev almasını yasakladığını belirten Uçan, şöyle konuştu:
     Üniversitede rektörlerin dönemsel lütuflarıyla haklarını kullanabilen kızlarımıza başörtüleriyle kamuda görev yapmak yasaktır. Anayasada bulunmayan bir yasak, iç tüzük, yönetmelik hatta genelge gibi Anayasaya uygun olması gereken düzenlemelerle var ediliyor. Anayasada korunan bir hak, yönetmeliklerle yok sayılıyor. Aklımıza, ruhumuza giydirilmeye çalışılan deli gömleklerine hayır diyoruz. Biliyoruz ki, devlet dönüşmeden çalışma hayatının diğer alanlarında bu ayrımcı tutum değişmeyecek, sosyal eşitsizlik sorunu ortadan kalkmayacaktır. Siyasi iktidarın hedefleri arasında yer verdiği gibi vatandaş iradesinin devletin bütün kurumları üzerinde belirleyici etkiye sahip olduğu özgürlükçü demokrasi istiyoruz. Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkı verilmesini istiyoruz.
     Uçan, iktidar, muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve kadınıyla erkeğiyle herkesin el ele, omuz omuza vererek kamusal alanlarda başörtüsü yasağını kaldırmak için çaba göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER