Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Ağaç: Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, özgürlük taleplerinin karşılanması, ne giyip ne giymeyeceklerini bilecek yetişkinler olduklarının kabul edilmesi ve bu taleplerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.
     Ağaç, beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu önünde yaptığı basın açıklamasında, eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini, derslere serbest kıyafetle girdiklerini belirtti.
     Kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren çağ dışı yönetmeliği kınadıklarını vurgulayan Ağaç, şöyle devam etti:
     Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, imam hatip okullarında bütün derslerde, diğer okullarda sadece Kuran-ı Kerim dersinde başörtüsü serbestliği içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanınmışken, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ülkemizde 1930 yılında seçme, 1934 yılında seçilme hakkı verilen kadınların 2013 yılında hala ne giyeceklerine karar verme hakları yok.
     Toplumu eğiten, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerin ne giyeceğine ve nasıl giyineceğine dair sınırlar çizen ama başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmelik bir an önce değiştirilmelidir. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER