Eğitim

Eğitim-Bir-Sen ikinci şubesini DÜde açtı -Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özaydın: Sendikamızını üniversitemizde şubeleşmesi, gün geçtikçe sendikamıza olan desteğin, paylaşımın ne kadar arttığının bir göstergesidir (Fotoğra


DİYARBAKIR (A.A) - Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Diyarbakırda ikinci şubesini Dicle Üniversitesinde (DÜ) açtı.
     DÜ Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özaydın, DÜ Teknokent lokalinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırda 2. şubelerini bilim yuvasında açmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Üniversite şubesinin sendikalaşma sürecine değinen Özaydın, Şubemiz, 2010 Aralık ayına kadar 4 yıllık süreçte, 110 üyeye sahip iken, 2011 yılı Mayıs ayında 330 üyeye ulaşarak üniversitemizde yetkili sendika konumuna gelmiş, 2012 ayı Mayıs ayında 460 üyeye ulaşarak şube yetkisini almıştır. Bugün itibarıyla sendikamız 510 üye sayısına ulaşmış bulunmaktadır dedi.
     Özaydın, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi olarak, ilk olarak akademik ve idari personellerin sorunlarını gidermek amacıyla Kurum İdari Kurul Toplantısı düzenlediklerini, üniversite yönetimiyle 18 madde üzerine görüş birliğine varıldığını belirterek, bu maddelerin DÜnün web sayfasında yayımlandığını anlattı.
     Üniversitelerin akademik ve idari personellerinin sorunlarını gidermek amacıyla sendika genel merkezi ile sıkı bir tempo içinde çalıştıklarını ifade eden Özaydın, yeni YÖK yasası ile ilgili Antalyada 3 günlük çalıştay düzenlendiğini, sonrasında yasa taslağının son şekline gelinceye dek sendikanın etkili rol oynadığını kaydetti.
     Özaydın, şube olarak özgürlükler ve özlük hakları olmak üzere, personel tayinleri, üniversitelerin idari ve mali özerkliği, yeni YÖK yasası, yükseköğretim şurası, akademik yükselme ve atamalar gibi önemli konulara ilişkin görüş, öneri ve taleplerinin hayata geçirilmesi için emin adımlarla yürüme azminden taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER