Eğitim

Eğitim-Bir-Senden sivil itaatsizlik eylemi -Kütahya Şube Başkanı Uçan: 18 Marta kadar kılık kıyafet özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmaması durumunda sivil itaatsizlik göstererek kurumlarımıza serbest kıyafetle gideceği


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, 18 Marta kadar kılık kıyafet özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmaması durumunda sivil itaatsizlik göstererek çalıştıkları serbest kıyafetle gideceklerini bildirdi.
     Uçan, Kütahya Öğretmenevinde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi İş Yeri Temsilcileri Toplantısında, sendikacılık faaliyetlerine, bu yolculuğun meşakkatli ve zor bir yolculuk olduğu bilinciyle çıktıklarını söyledi.
     Bu yolculuk sırasında karşılarına binbir türlü engel ve olumsuzluklar çıktığını dile getiren Uçan, şöyle konuştu:
     Önümüze çıkan her türlü engeli birbirimize omuz vererek, yılmadan mücadele ederek bir bir bertaraf ettik. Bundan sonra da önümüze çıkacak engelleri azim, kararlılık ve üyelerimizden aldığımız güçle bir bir aşacağız. Elbette bu yolculukla Türkiyenin en büyük sendikası olurken yüzde 100 ter akıtarak bu günlere geldik. Sendikamız yaklaşık 230 bin üyeyle Türkiyenin en büyük sendikası. Geçmişe baktığımızda bugünlere gelirken ortak akıl mitingleriyle darbecilere karşı durduk, 1980 darbesinin izlerini temizlemek için 2012 yılında referanduma destek olduk, anti-demokratik uygulamaları sonlandırıp bireysel hak ve özgürlüklerin önünü açmak için birçok çalışmalar gerçekleştirdik. 1980 Anayasası ve kalıntılarından bir an önce kurtulmak gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. 1980 ürünü Kılık Kıyafet Yönetmeliğinin değiştirilmesi için ilimizde 53 bin, ülke genelinde de 12 milyon 300 bin imza toplayarak gönlünü, yüreğini, omurgasını ortaya koyan dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bazı sendikalar, kamuda başörtüsünü suiistimal ettiğimizi söyleyerek, bizi samimiyetsizlikle suçluyor. Kamuda başörtüsü sorunu çözüldükten sonra namertlere ihtiyacımız yok. Milli ve manevi değerleri sahiplendiğini belirten malum kesim üzerine düşeni yapmaktan kaçarak laf salatasıyla kendine yer bulmaya çalışmaktadır. Değerli arkadaşlar sivil toplum örgütleri daima haktan, adaletten ve özgürlüklerden yana olması gerekirken, darbeci ve çetelerle hareket tercih ediyor. Bunları da insafa ve halktan yana olmaya davet ediyoruz.
     Uçan, Çanakkale Savaşlarında vatan topraklarının, her millet ve görüşten bir mozaikten oluşan şanlı bir orduyla kazanıldığını hatırlattı.
     Eğitim-Bir-Sen olarak hiçbir bireyin ırk, milliyet, bölge gibi ayrımlara tabi tutulmadan hak ve özgürlüklerinin verilmesini talep ettiklerini anlatan Uçan, 18 Marta kadar kılık kıyafet özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmaması durumunda sivil itaatsizlik göstererek kurumlarımıza serbest kıyafetle gideceğimizi ilan ediyoruz ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER