Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği -Mersinde iş adamı Mustafa Baysan, Mersin Üniversitesi Gülnar Meslek Yüksekokulunun tadilatı için 1 milyon lira bağış yaptı


MERSİN (A.A) - İş adamı Mustafa Baysan, Mersin Üniversitesi Gülnar Meslek Yüksekokulunun tadilatı için 1 milyon lira bağışta bulundu.
     Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar ve iş adamı Baysan arasında üniversite senato salonunda işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Baysan tarafından bağışlanan parayla, Gülnar Meslek Yüksekokulu ve yurdunun tadilatının yapılacağı bildirildi.
     Rektör Prof. Dr. Aydın, yıllardır, Mersin Üniversitesine sahip çıkılmamasından yakındıklarını söyledi.
     1 milyon liralık yardımla yakınmalarını kısmen de olsa geri aldıklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:
     Mustafa Baysan, bize 1 milyon lira verecek. Biz bu parayla Gülnarda olan binamızı yenileyeceğiz, yurtlarımızı yenileyeceğiz. Hayırsever iş adamımız Baysana ve Gülnar Kaymakamı Tekin Dündara da gelir gelmez böyle güzel bir işe ön ayak olduğu için çok teşekkür ediyorum.
     İşadamı Mustafa Baysan ise, bir zamanlar çobanlık yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:
     Topluma ve millete hizmet etmek kadar yüce bir duygu yok. Uzun süredir Gülnara eğitim konusuna katkıda bulunmak istiyordum. Gülnarlı biri olarak kendimi Gülnara ve Türkiyeye borçlu hissediyorum. Sadece Gülnardaki okullara değil İstanbuldaki okullara da yardım ediyorum. İstanbulda ve Gülnarda birçok okulda Mustafa Baysan adı vardır. Yani Türkiyenin eğitimine katkıda bulunmak istiyorum.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER