Eğitime hayırsever katkısı

Eğitime hayırsever katkısı -Hayırsever işadamı Başkırtın Aksuda yaptıracağı okul için protokol imzalandı


ANTALYA (A.A) - Antalyada hayırsever işadamı Mehmet Kürşat Başkırtın babası Necati Başkırt adına Aksuda yaptıracağı 12 derslikli okul için protokol imzalandı.
     Antalya Valiliğinde, düzenlenen protokol imza törenine Vali Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırsever iş adamı Başkırt ile babası Necati Başkırt ve annesi Sevim Başkırt katıldı.
     Vali Altıparmak, hayırlara ortak olmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, hayırsever ikliminin Antalyada yoğun olarak yaşandığını söyledi.
     Yapılacak yeni okullarla öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim alacaklarını kaydeden Altıparmak, İnşallah bu, diğer hayırseverlere, ben de okul yaptırsam diyenlere örnek olur. Hayırseverler bu okullarda yetişen çocuklarla gurur duyar dedi.
     Hayısever Başkırtın annesi adına yaptıracağı ikinci bir okulun protokolünün de yakında imzalanacağı bildiren Altıparmak, Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir vefa örneği. Umarım herkese örnek olur diye konuştu.
     Hayırsever Başkırt ise kendisinin okul yaptırmayla ilgili hayali olduğunu dile getirerek, yakın zamanda da annesinin adına ikinci bir okul yaptıracağını söyledi.
     Yapılacak okulların her ikisinin de çok konforlu olacağını kaydeden Başkırt, İlk okul Aksuda 12 derslikli olacak. Gerekli her şeyi yapmaya çalışacağız. Her iki okul toplam 10 bin metrekare alanda yapılacak. Okulda müzik odaları, sinema salonları, anfi tiyatro ve satranç alanları yer alacak. Güzel bir okul olması için gayret ediyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından protokol taraflar arasında imzalandı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever katkısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER