EİBden Japonyaya ihracat yüzde 30 arttı

EİBden Japonyaya ihracat yüzde 30 arttı -EİB Genel Sekreteri Alper: -Japonyaya 2011in 9 aylık döneminde yapılan ihracat rakamı 30 milyon dolar iken, bu yılın aynı döneminde 39 milyon dolara ulaştı


İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreteri Sezmen Alper, Ege Bölgesinden Japonyaya yapılan ihracatın 2011 yılının Ocak-Eylül döneminde 30 milyon dolar iken, bu yılın aynı döneminde rakamın 39 milyon dolara ulaştığını bildirdi.
     EİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alper, tarım ve gıda ürünleri ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü ithalat yoluyla karşılayan Japonyanın gıda ve içecek sektörü için önemli bir pazar niteliği taşıdığını belirtti.
     Yıllık 60 milyar dolarlık gıda ithalatı yapan Japonyanın Türklere karşı müthiş sevgileri olduğuna dikkati çeken Alper, Sizden bir kez mal aldıkları zaman sizi unutmazlar. Herkes bu ülkeye mal satmak istiyor. Tek şartları var, o da kalite ifadelerini kullandı.
     Türkiyeden Japonyaya 2011 yılının Ocak-Eylül döneminde 200 milyon 698 bin dolar ihracat yapıldığını, bu rakamın 2012 yılının aynı döneminde 227 milyon 412 bin dolara yükseldiğini belirten Alper, şunları kaydetti:
     Ege İhracatçı Birliklerinden Japonyaya 2011in ilk 9 aylık döneminde yapılan ihracat rakamı 30 milyon 740 bin dolar iken, bu yılın aynı döneminde 39 milyon 897 bin dolara ulaştı. Yüzde 30luk artış yakaladık. Hedefimiz ilk aşamada Japonyanın gıda ithalatından yüzde 1, orta vadede ise yüzde 5lik pay almak.
     Açıklamaya göre, 5-8 Mart 2013 tarihleri arasında Japonyanın Chiba kentinde düzenlenecek olan Foodex Japan 2013 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarının Türkiye milli katılım organizasyonu, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin onayıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilecek.
     Fuara katılım sağlayacak ihracatçılar, Ekonomi Bakanlığı tarafından Japonyanın hedef pazar olarak belirlenmesi nedeniyle fuar katılım masraflarının yüzde 70i oranında destekten yararlanabilecek.
     Fuara katılmak isteyen firmaların, 3 bin dolar tutarındaki katılım payı peşinatı ödeme dekontu ile birlikte başvuru formunu en geç 15 Ekim 2012 tarihinde mesai saati bitimine kadar Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Servisine ulaştırması gerekiyor.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber EİBden Japonyaya ihracat yüzde 30 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER