Ekmek israfını önleme kampanyası

Ekmek israfını önleme kampanyası


BARTIN (A.A) - Düzcenin Akçakoca ilçesi Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Ağmil, ekmek israfını önleme kampanyası başlatıldığını söyledi.
     Ağmil, Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüzü ziyaretinde yaptığı konuşmada, TMOnun ülkede hububat piyasalarının düzenlemesi görevini titizlikle ve başarıyla yürüttüğünü söyledi.
     Yapılan araştırmaya göre, günde üretilen 101 milyon ekmekten 6 milyonunun çöpe atılarak israf edildiğine dikkati çeken Ağmil, şöyle konuştu:
     Ülkemizde büyük boyutlara ulaşan ekmek israfını halkın gündemine taşımak, israfın önlenmesine ilişkin gerekli duyarlılığı sağlamak ve israfı en aza indirmek için genel müdürlüğümüzce bir kampanya başlatılmıştır. Aslında israf edilen ekmek değil, çiftçinin alın teri, el emeği, milli servetimiz ve dünyanın birçok bölgesinde açlıktan ölen insanların haklarıdır. İsraf edilen günlük 6 milyon ekmeğin yıllık maliyetiyle 80 hastane, 500 yurt, 500 okul, ya da 500 kilometre duble yol yapılabilirdi. Bizim kültürümüzde ve inancımızda israf hoş karşılanmamakta, dinimizce de haram kılınmıştır
     Öksüz de ekmeği alın teri ve velinimet sayan bir kültürün mensupları olarak herkesin, ekmek tüketimi ve israfı konusunda duyarlı olmasını istedi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ekmek israfını önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER