Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -Artvin Belediye Başkan Yardımcısı İnce: Kampanya kapsamında kentin muhtelif yerlerine ekmek sepetleri koyacağız


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında kentin muhtelif yerlerine ekmek sepetleri koyacaklarını bildirdi.
     İnce, Toprak Mahsulleri Ofisinin Türkiye genelinde başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına belediye olarak destek verdiklerini belirtti.
     Türkiyede yılda 2.1 milyar ekmeğin çöpe atıldığını ifade eden İnce, Bu kadar ekmeğin maliyeti ise 1.5 milyar lira. Ekmek israfıyla alakalı toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak gerekiyor. İsraf edilen ekmek miktarına ve bunun maddi külfetine baktığımızda inanılmaz rakamlar ortaya çıkıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde insanlar açlık sefalet ve yoksulluk içinde yaşarken, bizim ekmeği bu şekilde israf etmemiz hiç doğru değil dedi.
     Bir yılda israf edilen ekmek parasıyla 80 hastane, 500 okul, 500 kilometre yol yapılabildiğini vurgulayan İnce, Her yıl çöpe atılan ekmekle 542 bin ton buğday israf ediyoruz. Ekmeği soframıza yollamak için emek veren çiftçimizin alın terini çöpe atarak israf edemeyiz diye konuştu.
     Kampanya kapsamında, kentin muhtelif yerlerine ekmek sepetleri koyacaklarını kaydeden İnce, vatandaşların, yemekhanesi bulunan kurum ve kuruluşların artan ekmeklerini bu sepetlere bırakabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER