Ekmek ve ürünleri ile ilgili çıkartılan

Ekmek ve ürünleri ile ilgili çıkartılan kanun


ANTALYA (A.A) - Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereği ekmek çeşitleri ve ürünleri satan işyerleri ile ilgili kurallar konusunda bakkal esnafını uyardı.
     Kıldıran, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz tarihinden itibaren ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini satan işyerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanunu, ilgili yönetmelikler ve tebliğlerde belirtilen kurallar dahilinde belirtilen kriterlere özen gösterilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.
     Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış noktasına getirildiğinde ekmek kasalarının açıkta bırakılmaması gerektiğini, zemin ve dış ortamla teması engellenecek ve palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulması gerektiğini bildiren Kıldıran, şunları kaydetti:
     Ayrıca ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgahında muhafaza edilmesi ve satıcı kontrolünde satılması lazım. Ayrıca ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin, kişisel temizliğine azami itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması zorunludur. Tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler kasap, manav ve pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemez. Ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini tüketiciye arz eden yerler tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, kepekli ekmek de bulundurmak zorundadır.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ekmek ve ürünleri ile ilgili çıkartılan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER