Ekolojik Köy Projesinin pilot uygulaması Ketenciler

Ekolojik Köy Projesinin pilot uygulaması Ketenciler köyünde başladı


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesince yürütülen Ekolojik Köy Projesinin pilot uygulaması Ketenciler köyünde başladı.
     Kartepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projenin insanlara doğa ile iç içe yaşayıp organik esaslı tarım ve hayvancılık yapma olanağı sağladığı belirtilerek, köylülerin de destek verdiği projenin diğer dağ köylerinde de uygulanmasının hedeflendiği kaydedildi.
     Açıklamada, Kartepe Belediyesinin uygulamaya koyduğu Ekolojik Köy Projesi ile ekolojik turizmin gelişmesine katkı sağlanacağı vurgulanarak, Bölge halkına yeni bir gelir kapısı da oluşturacak projede görev alan kadınlara eğitim çalışmaları da verildi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalıkın da turizm sektöründe gelişime katkı verecek bu projenin pilot uygulamasının başarısı için tüm imkanları seferber ederken gelişmeleri de yakından takip ediyor denildi.
     Köy kadınlarının Bolulu yemek ustalarından Türk, Osmanlı ve yöresel mutfak örnekleri konusu başta olmak üzere hijyen ve sofra düzeni konusunda da eğitim aldıklarına dikkat çekilen açıklamada, köylülerin köy ürünlerinden oluşan 23 çeşit ürünü gelen misafirlere ikram ettiği ve pansiyon hizmeti de verilen projede 10 değişik tip evin konaklama için hazır hale getirildiği ifade edildi.
     Açıklamada, bu güne kadar 50nin üzerinde ailenin eko köyde kaldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Ekolojik sağlıklı yaşam köyü Ketencilerde konuklar damak tadına hitap eden lezzetler yanında Kartepenin sahip olduğu doğal güzellikleri eşliğinde değişik aktiviteleri de yapma imkanı buldular. Aktiviteler arasında at binen konuklar olta balıkçılığı ile stres atarken, atv turları atıp doğa da yürüyüşlerle keşfe çıkmakta. Yazın su kayağı, kışın kar kayağı imkanına sahip konuklar köy ortamında bisiklet binerken, dileyenler süt sağabilmekte bahçelerden sebze ve meyve toplayarak mevsimler ürünler salça, reçel, tarhanayı köylü kadınlarla birlikte yapabilmekte.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ekolojik Köy Projesinin pilot uygulaması Ketenciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER