Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Erdemlide:

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Erdemlide: -Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın önderliğinde 2002 yılından bu yana sağlanan güven ve istikrar sayesinde kıskanılan bir ülke haline geldik


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın önderliğinde 2002 yılından bu yana sağlanan güven ve istikrar sayesinde kıskanılan bir ülke haline geldik. Neredeydik nereye geldik. 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli hasılamız 2011 yılı itibarıyla 772 milyar dolar olmuşturdedi.
     AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ve il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu partililerle Erdemli ilçe binasında bayramlaşan Sever, bayramların birlik, beraberlik ve barışı geliştiren özel günler olduğunu söyledi.
     Barış, kardeşlik, istikrar ve güven ortamı sürdüğü sürece, ülkedeki hızlı kalkınma ve gelişme hamlesinin daha da hızlanarak devam edeceğini belirten Sever, şöyle konuştu:
     Bayram vesilesiyle dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularını umarım daha da pekiştireceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın önderliğinde 2002 yılından bu yana sağlanan güven ve istikrar sayesinde kıskanılan bir ülke haline geldik. Neredeydik, nereye geldik. 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli hasılamız 2011 yılı itibarıyla 772 milyar dolar olmuştur. Nereden nereye geldiğimizi hiç unutmayacağız. Kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 500 dolarken 10 bin dolara çıkmıştır. İhracatımız 36 milyar dolardan 2011 yılı sonu itibarıyla 136 milyar dolara çıkmış durumdadır. Hedefimiz de bu yıl sonu itibarıyla 150 milyar doları yakalamaktır. Bu güzel gelişmeler istikrarın ve güvenin nasıl sağlandığının en büyük ispatıdır.
     Sever, Erdemlideki tarımsal üretimde maliyetin daha aşağıya düşürülmesi, çeşitlerin ortaya çıkartılması amacıyla araştırma geliştirme çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.
     Tarımsal üretimde sulamanın önemine değinen Sever, Bu nedenle Anamurdan başlayarak Yeniceye kadar olan bölgeleri sulayacak, Akdeniz ile Torosların arasında gerdanlıklar gibi dizili baraj ve göletler yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesini söylemek gerekirse Erdemlide 6 bin 400 hektarlık tarım arazisini sulayacak olan Sorgun Barajıdır. İhalesi ise 31 Ekim günü yapılacaktır, hayırlı olsun diye konuştu.
    
     Muhabir : Derviş Çömez/Ömer Yıldız
     Yayıncı : Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Erdemlide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER