Ekonomi Bakanı Çağlayanın eşi Songül Çağlayan,

Ekonomi Bakanı Çağlayanın eşi Songül Çağlayan, Adıyamandaki tarihi yerleri ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın eşi Songül Çağlayan, Adıyamandaki tarihi yerleri ziyaret etti.
     Davetli olarak bir grup iş kadınıyla Adıyamana gelen Songül Çağlayan, kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu. 3 günlük gezi programının sonunda Sahabe Saffan Bin Muattalın kabrinin bulunduğu Samsat ilçesi ve Nemrut dağını gezen Songül Çağlayan ve beraberindekilere, Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci rehberlik etti.
     Sahabe türbesi ziyaretinde Samsatlı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çağlayana el dokuması halı hediye edildi. Ziyaretinin son gününde Nemrutta güneşin batışını da izleyen Çağlayan, burada Kültür ve Turizm Müdürü Ekinciden bilgi aldı.
     Adıyamanda çok güzel bir tarihle karşılaştıklarını belirten Çağlayan, Adıyamanı hiç unutamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Çok büyük bir tarihi doku var. Adıyamanı 2 günde bitiririz zannettik ama bu mümkün değil. Adıyamanı gezmekle 1 hafta ya da 10 günde ancak bitirebiliriz. Çok gezmediğimiz yerler var. Aklımız burada kalacak. Nemruta çıkmak zor ama gerçekten değiyor. Güneşin en güzel doğup battığı bir yer. Buranın tarihini öğrendik. Görerek bilmek daha güzelmiş. Tarih kitaplarından okuyorduk ama görmek daha güzelmiş.
     (FUR-ŞMÖ-İSM)
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayanın eşi Songül Çağlayan, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER