Ekonomi Bakanı Çağlayan:

Ekonomi Bakanı Çağlayan: -(Terör örgütüne) Onlar bir kere tamamıyla dini duygulardan da sıyrılmış ve kin, intikam ve vahşet duygusu içerisinde hareket eden insanlar


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, terör örgütüne yönelik, Onlar bir kere tamamıyla dini duygulardan da sıyrılmış ve kin, intikam ve vahşet duygusu içerisinde hareket eden insanlar dedi.
     Bakan Çağlayan, Mersin Ulu Camiide Cuma namazını kıldıktan sonra, cemaatin ve çevredeki vatandaşların bayramını kutladı. Çocuklara bayram harçlığı da dağıtan Çağlayan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ramazanın bolluğundan, bereketinden, rahmetinden ve mağfiretinden tüm İslam aleminin yararlandığını söyledi.
     Bu dönemde zenginlerle fakirlerin bir olduğunu, sadakaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Çağlayan, İhtiyacı olanlar, en azından belli bir süre bile olsa, zenginlerin vermiş oldukları desteklerle rızklandılar. Şimdi her sene olduğu gibi ramazanın sonuna geldik, pazar günü itibariyle bayramın 1. gününü yaşamaya başlayacağız. Allah hem ramazanımızı hem de bayramımızı mübarek etsin dedi.
    
     -Terör olayları
    
     Bakan Çağlayan, bir basın mensubunun son dönemlerde terör olaylarının arttığı yönündeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:
     Bunlar eşkıya. Bunlar için ne ramazanın, ne orucun, ne de ibadetin bir ifadesi var. Onlar bir kere tamamıyla dini duygulardan da sıyrılmış ve kin, intikam ve vahşet duygusu içerisinde hareket eden insanlar. Bundan dolayı, şunu ifade etmek istiyorum ki, inşallah onların hevesleri kursaklarında kalacak. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti ne zaman gelişse, ne zaman büyüse, ne zaman dünya üzerinde saygınlığı artsa, terör örgütü ve onların uşakları, maşaları, eşkıyaları ve onların uşaklık yapmış oldukları dış güçler, her zaman koordinasyona gider. Şükürler olsun birlik içerisinde yaşıyoruz. Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Yörüküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir ve beraberiz. Mersin bunun çok güzel bir örneği.
    
     -Mersin İdmanyurduna bir sürprizim daha olabilir-
    
     Mersinin birkaç bayramı bir arada yaşamasını temenni eden Çağlayan, şunları kaydetti:
     Bir taraftan Ramazan Bayramını yaşarken, bir taraftan da Mersine birçok bayram hediyesi getirdik. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersine verilen hediyelerin yanı sıra çiftçimizin, üreticimizin daha rahat etmesi için hazırlanan kararnameyi hazırladık. Bu çerçevede narenciyede ton başına 200, üzümde ise ton başına 80 TL ödeme yapılacak. Bu da bayram hediyesi olarak üreticilerimize gelsin. Dün Mersine gelirken, beraberimde bir de futbolcu getirdim. Galatasarayın iyi bir oyuncusunu, takımın yöneticileriyle yapmış olduğumuz temaslar neticesinde şampiyonumuza kazandırdık. Mersin İdmanyurdunu Avrupa kupalarına taşıyacak bir anlayış içerisinde olmamız lazım. Geçen sene Süper Lige çıktığımızda birçok kişi asansör takım olur demişti. Ama bugün onların hepsi mahcup oldu. Artık Mersin İdmanyurdu, ligin önemli takımlarından birisi haline geldi. Sanıyorum, önümüzdeki haftalarda Mersin İdmanyurduna bir sürprizim daha olabilir.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER