Ekonomi Bakanı Yardımcısı Sever:

Ekonomi Bakanı Yardımcısı Sever: -Bu yıl savunma sanayisinde en az 1.5 milyar dolar ihracatla 2007 rekorunu kıracağız -İnanıyorum ki 2023 Türkiyesinde kendi uçağımızı üretip ihraç edeceğiz


SAKARYA (A.A) - Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever, savunma sanayisinde ihracatın arttığını ve bu yıl 1.5 milyar doları aşarak 2007 yılındaki ihracat rekorunu kıracaklarını söyledi.
     Sever, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliğince Sapanca Richmond Otelde düzenlenen Savunma Sanayinde İhracat Nereye Koşuyor, Nasıl Koşmalı- Arama Konferansına katıldı.
     Burada konuşan Sever, dün açıklanan büyüme verilerine göre, yüzde 1.6lık bir büyüme yakaladıklarına işaret ederek, bu büyüme oranlarında ihracatın önemli bir katkısı olduğunu aktardı.
     Sever, savunma sanayisinin de dünya genelinde önemli bir sektör olduğunu ve bu sektör için tüm dünyada 1 trilyon dolar civarında harcamanın yapıldığını anlattı.
     Bu alanda en çok harcamayı ABD yapıyor diyen Sever, Türkiye de 17.7 milyar dolar harcama yaparak 15. sırada bulunuyor. Türkiye, konumu itibariyle kara, deniz ve havacılıkta caydırıcı olmak durumundadır. Bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdik. 2006ya kadar 100 milyon doların altında olan Ar-Ge harcamaları bugün 600 milyon doları aşmış durumda ifadelerini kullandı.
     Sever, 2011 yılı itibariyle savunma sanayisinin Türk ordusunun ihtiyacının yüzde 54ünü karşılar duruma geldiğine dikkati çekerek, Tabi bununla yetinmiyoruz, daha iyi konuma gelmemiz lazım. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda savunma sanayisi sektöründe 6. en büyük ülke olmak istiyoruz. Bunun için de 2023te 25 milyar dolar ihracata ulaşmamız lazım. Bu hedefe ulaşacağımızdan herhangi bir şüphem yok diye konuştu.
    
     -İhracatımız 1 milyar doları geçmiş durumda-
    
     Savunma sanayisi sektörünün ihracatını en çok artıran sektör olduğunu vurgulayan Sever, bu sektördeki ürünlerin önemli bir katma değere sahip olduğunu ifade etti.
     Anka ve milli tank Altay gibi diğer projelerin en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Sever, konuşmasını şöyle tamamladı:
     İnanıyorum ki 2023 Türkiyesinde kendi uçağımızı üretip ihraç edeceğiz. Kendi ordumuzun ihtiyacını karşılamanın yanında yurt dışına da ihracat yapıyoruz. Bu sektörde ürünlerimiz çok yüksek katma değere sahip ve bu bizim için çok önemli.
     Şu anda savunma sanayi sektöründe ihracatımız 1 milyar doları geçmiş durumda. Geçtiğimiz yıllara göre önemli bir artış sağladık. İnşallah bu yıl savunma sanayisinde en az 1.5 milyar dolar ihracatla 2007 rekorunu kıracağız.
     Bu arada Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, başka bir programı nedeniyle konferansa katılamadı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan - Enes Duran - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Yardımcısı Sever: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER