Eksi 10 derecede Hindi pazarlığı

Eksi 10 derecede Hindi pazarlığı -Gündüz hava sıcaklığının eksi 10 derece ölçüldüğü Karsta yılbaşı öncesi canlı hayvan pazarlarında hindi pazarlığı yaşanıyor


KARS (A.A) - Gündüz hava sıcaklığının eksi 10 derece ölçüldüğü Karsta yılbaşı öncesi canlı hayvan pazarlarında hindi pazarlığı yaşanıyor.
     Merkez mahallesinde her gün hayvan pazarı kurarak geçimlerinin kaz, tavuk, ördek ve hindi satarak geçimlerini sağlayan besiciler ile alıcılar arasında soğuk havaya rağmen sıkı pazarlık gerçekleşiyor.
     Hindi satıcısı Meço Durmaz, satış yaparken soğuk havanın kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ederek, her sabah pazarda hindi, kaz, ördek ve sattığını söyledi.
     Durmaz, hindinin çiftini 140 liradan satışa sunduğunu belirterek, Hindinin tekini de 75-80 liradan satıyoruz. Yılbaşı dolayısıyla hindilere ilgi var ancak vatandaşlar fiyatları pahalı bulduğu için almakta tereddüt yaşıyor. Hava soğuk ama soğuğa rağmen satışlarımıza devam edeceğiz dedi.
     Yılbaşı akşamı sofralarında hindi yemek isteyen vatandaşlarda yaptıkları pazarlıkla çifti 140 lira olan hindiye 120-130 lira arasında fiyat biçiyor.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eksi 10 derecede Hindi pazarlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER